Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krauju verkiantys vaikai – mįslė medikams (video)

Pasaulyje žinomi vos keli šio itin reto sutrikimo atvejai. Tačiau bent trys paaugliai, kraujuojantys be jokio sužeidimo, jau spėjo išgarsėti pasaulyje.
C.Inmanas (k.) ir T.Dwivedi kraujuoja iš akių.
C.Inmanas (k.) ir T.Dwivedi kraujuoja iš akių. / Kadrai iš „Youtube“
Temos: 2 Kraujas Vaikai

Indijoje gyvenančios paauglės Twinkle Dwivedi ir Rashida Khatoon bei amerikietis Calvino Inmanas – bene labiausiai žinomi jaunuoliai, verkiantys ne ašaromis, o krauju.

Šis retas sutrikimas vadinamas Hemolakrija (angl. Haemolacria). Dauguma atvejų pasireiškia raudonomis ašaromis (dažniausia tai – ašaros su kraujo priemaišomis, ir tik itin retais atvejais iš akių obuolių bėga grynas kraujas). Šis sutrikimas gali atsirasti dėl auglių, arba jis gali atsirasti dėl prastų gyvenimo sąlygų arba sužeidimų.

„Nejaučiu jokio skausmo kai tai nutinka, tačiau aplinkinius šokiruoja matyti kraują, o ne ašaras“, – sako kelis kartus per dieną krauju verkianti indė R.Khatoon. Patnos regione, kur ji gyvena, mergina tapo kone šventąja – ją nuolat lanko tikintieji ir laukia, kol ši pravirks ašaromis, rašo Weirdasianews.com. Ją tyrę medikai tik trauko pečiais – nei kodėl jai taip nutinka, nei kaip merginą pagydyti jie nežino.

Jaučiu, kaip kraujas pradeda tekėti iš akių, lyg ašara. Kartais kai taip nutinka akyse jaučiu deginimą, – sako C.Inmanas.Kitai indei, 14-metei T.Dwivedi, ši reta liga sukėlė kur kas daugiau problemų. Paauglei kraujas bėga ne tik iš akių obuolių, bet pro odą prasiskverbia ir kitose kūno vietose: galvoje, rankose, pėdose ir kt., rašo „The Sun“.

Kraujas jai pradeda bėgti tiesiog žiūrint televizorių, žaidžiant ar valgant. Pastaruosius trejus metus kraujavimai tapo vis dažnesni – kartais ji pradeda kraujuoti keliasdešimt kartų per dieną. „Kai kraujavimas prasideda, man nieko neskauda. Tačiau kartais tai mane nuvargina, pradeda skaudėti galvą“, – sako T.Dwivedi.

Specialiai apžiūrėti šios mergaitės į Indiją nuskridęs britas daktaras, hematologas George‘as Buchananas patvirtino, kad mergaitei kraujas ant odos atsiranda lyg iš niekur – jokių sužeidimų ji neturi. Jis teigė tokį atvejį regėjęs pirmą kartą. „Fiziškai atrodo neįmanoma, kad kraujas prasiskverbtų pro nesužeistą odą. Tačiau jokių sužeidimų, įbrėžimų ar nubrozdinimų tose vietose nebuvo“, – sakė G.Buchananas.

Ištyręs mergaitės kraują jis nustatė, kad jis lėtai kreša, tačiau tai nepaaiškina, kaip jis sugeba lyg iš niekur prasiskverbti pro odą.

Iš niekur atsiradęs kraujas nesunkiai nusiplauna, tuomet nė nepasakytum, kad kažkas buvo nutikę – jokių sužeidimų ar įbrėžimų.

Deja, dėl reto sutrikimo mergaitei jau teko praleisti dvejus mokslo metus ir pakeisti kelias mokyklas.

Tuo tarpu JAV gyvenantį C.Inmaną dėl reto sutrikimo draugai pradėjo vadinti „apsėstuoju“, tačiau jis teigia prie to jau baigiantis priprasti, pranešė Wate.com. Visgi vaikinas svajoja, kad medikams pavyks jį pagydyti. „Jaučiu, kaip kraujas pradeda tekėti iš akių, lyg ašara. Kartais kai taip nutinka akyse jaučiu deginimą“, – sako jis.

Siūlome pažiūrėti vaizdo įrašus apie šiais retais sutrikimais sergančius jaunuolius:

 

VIDEO: The Girl Who Cries Blood

 

VIDEO: Calvino Inman Cries Tears Of Blood

 

VIDEO: Medical Mystery: Teen Cries Blood

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius