-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kreidučių menas

Amerikiečių menininkas Christianas Fauras ieškodamas naujoviškos meno krypties pamėgino tapyti vašku, bet tai jam nepatiko – nebuvo gražu ir neteikė džiaugsmo. Savo pašaukimą jis atrado kitu kampu pažiūrėjęs į vaškinės kreidutes.
Ch. Fauro kuriamas menas, pažvelgus iš arti, atrodo kaip paprasčiausias spalvotų vaškinių kreidučių kratinys, tačiau žiūrint per atstumą, išryškėja nuostabūs portretai ar gyvenimiški vaizdai.
Ch. Fauro kuriamas menas, pažvelgus iš arti, atrodo kaip paprasčiausias spalvotų vaškinių kreidučių kratinys, tačiau žiūrint per atstumą, išryškėja nuostabūs portretai ar gyvenimiški vaizdai. / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 1 Menas

Vyras gyvena JAV, Ohajo valstijoje, kaime, kuris vadinasi Grenviliu. Kaip rašo Telegraph.co.uk, meninis nušvitimas į jo namus atėjo netikėtai – per Kalėdas. Tąsyk jo dukra atidarė 120-ies spalvotų kreidučių dėžę, kurią pats Ch.Fauras padovanojo, ir menininkui atėjo nepakartojama mintis. Užuot tapęs pats, Ch.Fauras nutarė piešinius gaminti iš kreidučių, dėliodamas tūkstančius jų, lyg spalvotus taškelius televizoriaus ekrane.

Savo naujovišką techniką vyras dabar naudoja kurdamas portretus, įstabiai tikroviškas gyvenimo scenas, peizažus. Paveikslams Ch.Fauras nenaudoja nieko išskyrus gausybę kartu sudėtų spalvotų kreidučių. Tiesa, kiekvieną darbą jis pradeda nuskenuodamas nuotrauką to, ką nori išdėlioti, į kompiuterį. Tuomet gautą vaizdą vyras išskaido į skirtingų spalvų blokelius, susibraižo detalų tinklelį, kuriame pasižymi, kaip tiksliai turi būti išdėliotos kreidutės. Baigtą paveikslą iš kreidučių amerikietis patalpina į medinius rėmus.

Ch.Fauras taip pat yra sukūręs savo „spalvotų kreidučių abėcėlę“, kurioje raides reiškia skirtingos spalvos. Naudodamasis šiuo savo kūriniu, menininkas savo paveiksluose „užkoduoja“ žinutes žiūrovams. Pavyzdžiui, savo paveikslų serijoje „Pamiršti vaikai“, į santūrių, tamsių spalvų paveikslus įkomponuotos margos kreidutės. Jų eilutės pagal Ch.Fauro „abėcėlę“ reiškia vaikų, kurių portretai vaizduojami, vardus. „Vienas iš paveikslų toje serijoje vaizduoja mano paties portretą, kai buvau mažas“, – pasakojo autorius. Jis tvirtino, esą jam mieliausia tai, kad kiekvienas kūrinys, žvelgiant iš arti, atrodo kaip paprasta kreidučių krūva, tačiau žengiant žingsnį ar kelis atgal, vaizdas ryškėja.

Beje, Ch.Fauras paveikslams pagaminti neperka tūkstančių kreidučių dėžučių. Jis pats gamina kreidutes, liedamas jas į specialias formas, kad visos būtų vienodo dydžio, tik skirtingų spalvų.

Daugiau autoriaus darbų rasite www.christianfaur.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius