Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kurčias katinas Achilas – Rusijos oficialusis Pasaulio futbolo čempionato pranašautojas

Rusijoje oficialaus Pasaulio futbolo čempionato pranašautojo darbą pradeda Achilas – baltas kurčias katinas, šiose pareigose pakeisiantis 2010 metais besidarbavusį aštuonkojį Paulį.
Kurčias katinas Achilas – Rusijos oficialusis Pasaulio futbolo čempionato pranašautojas.
Kurčias katinas Achilas – Rusijos oficialusis Pasaulio futbolo čempionato pranašautojas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Savo „kadencijos“ metu Paulis spėjo rungtynių laimėtoją pasirinkdamas maistą iš dviejų dėžučių. O Achilui bus paduodami du dubenėliai su ėdalu, ant kurių bus užklijuotos komandų vėliavos.

„Mes pasirinkome Achilą, nes, pirmiausia, jis gražus. Tačiau taip pat dėl to, kad kaip ir visos baltos žydraakės katės, jis yra kurčias. Taigi jo yra stipri intuicija, nes jis mato savo širdimi“, – sakė veterinarė Ana Kasatkina, prižiūrinti Sankt Peterburgo Ermitažo muziejuje peles gaudančias kates.

Pasaulio futbolo čempionato laikotarpiui Achilas paliks savo ilgamečius namus Ermitažo rūsiuose, kur jis darbuojasi su dar keliomis dešimtimis kačių ir gaudo peles visame pasaulyje žinomame muziejuje.

Katinėlis laikinai apsigyvens šalimais esančioje kavinėje, pavadintoje „Kačių respublika“. „Jis čia gyvens čempionato metu, kad „palaikytų formą“, nes turės daugiau galimybių judėti ir susitikti su svečiais“, – agentūrai AFP sakė A.Kasatkina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius