-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laisvės gynėjų dienai – smėlio skulptūra Kalifornijos paplūdimyje

Lietuvių kilmės menininkas Billas Lewisas Kalifornijoje, Santa Kruzo paplūdimyje sukūrė smėlio skulptūrą Laisvės gynėjų dienai paminėti ir žuvusiems už Lietuvos laisvę pagerbti. Skulptūroje pavaizduotas rūpintojėlis, televizijos bokštas ir tankas bei angliškai parašyta „Laisvę Lietuvai“.
Billo Lewiso skulptūra iš smėlio
Billo Lewiso skulptūra iš smėlio

B.Lewisas rašo skulptūrą Sausio 13-ąjai nutaręs sukurti dėl to, kad jo šeima yra kilusi iš Lietuvos. 

„Ši skulptūra skirta prieš 25-erius metus Lietuvoje vykusiems įvykiams įamžinti. Lietuva paskelbė savo nepriklausomybę, tačiau buvo užpulta sovietų karių. Šią dieną beginkliai piliečiai nuo karių ir tankų apgynė svarbiausius valstybinius pastatus ir šį radijo bei televizijos bokštą. Buvo daug sužeistųjų, keturiolika žmonių žuvo. Po kelių mėnesių pasaulis pripažino Lietuvą nepriklausoma valstybe. Mano šeima atvykusi iš Lietuvos, todėl norėjau pagerbti tuos, kurie pasiaukojo dėl laisvės“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė B.Lewisas publikuodamas nuotraukas, kuriose įsiamžino su skulptūra. 

Mano šeima atvykusi iš Lietuvos, todėl norėjau pagerbti tuos, kurie pasiaukojo dėl laisvės.

Smėlio skulptūras kuriantis menininkas tikina, kad šis jo darbas vienas sunkiausių iki šiol atliktų. Skulptūrą kurdamas vyras sugaišo tris dienas. Autoriaus teigimu, kūrinys yra 3 metrų ilgio ir 2 metrų aukščio. 

„Skulptūra sukurta naudojant tik smėlį ir sūrų vandenį. Naudoti įprasti sodininkų įrankiai – kastuvas, grėblys, kibirai, sodo purkštuvas,  mūrininko mentelė, įvairūs indai, šepetukai ir mentelės. Taip pat pasidariau Lietuvos vėliavą, nes negalėjau jos rasti pirkti tinkamo dydžio. Amerikos vėliava čia todėl, kad skulptūra sukurta Amerikoje, o Amerika remia Lietuvos laisvę“, – aiškina B.Lewis. 

Jo sukurta skulptūra sulaukė ne tik amerikiečių, bet ir lietuvių dėmesio. Daug žmonių iš Lietuvos B.Lewisui dėkoja už kūrinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius