Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lėlėms skirta prabangi pilis verta pusės milijono dolerių

Ornamentuotas pilies fasadas ir nepaprastų grožybių gausus interjeras net pačius turtingiausius aristokratus priverstų pažaliuoti iš pavydo, – rašoma dailymail.co.uk tinklalapyje.
Lėlė Barbė
Lėlė Barbė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pilies nuotraukas rasite čia.

500 metų senumo ornamentai, grynu auksu ir deimantais inkrustuoti pilyje esantys sietynai, originalūs Walt Disney meno kūriniai – šią pilį leidžia laikyti pačia brangiausia ir prašmatniausia iš visų lėlėms skirtų namelių.

Vis dėlto tai ne viduramžių pilis, jos aukštis siekia tik 2,79 metrus, tačiau savo grožiu ši pilis pranoktų visus lėlių namelius.

Ši 83-ejų metų senumo pilis veikiausiai yra pats brangiausias lėlių namelis visame pasaulyje ir, greičiausiai, niekada nebus parduotas.

Pasakų pilis dabar yra eksponuojama „Mokslo ir pramonės“ muziejuje Čikagoje, Ilinojaus valstijoje, kur ji laikoma jau nuo 1950 metų.

Ši pilis priklausė aktorei Coleen Moore, ji ją sukūrė 1928 metais, pasitelkus scenografo Horace Jacksono paslaugas.

Kai pilis buvo užbaigta, ji buvo vežiojama ir eksponuojama po įvairius JAV muziejus, kol galiausiai buvo paaukota „Mokslo ir pramonės“ muziejui. Šiuo metu pilis pritraukia 1.5 milijono lankytojų kiekvienais metais.

Filmų žvaigždė savo kūrinį muziejui paaukojo 1947 metais, tada buvo įvertinta ir kūrinio vertė. Pilis ir visos joje esančios 2 tūkst. miniatiūrų tuomet kainavo pusė milijono JAV dolerių (apie 1,2 milijono litų).

Tačiau, anot muziejaus darbuotojos Beth Boston, šio meno kūrinio vertė dabar siektų kur kas daugiau.

„Nenorėčiau sakyti, kiek ši pilis galėtų būti verta. Žinoma, mums ji yra neįkainojama. Tai nepaprastas meno kūrinys, kurį mes džiaugiamės turėdami savo muziejuje“, – tvirtina B.Boston.

Coleenos Moore sukurta pilis dabar yra klasikinis meistriškumo pavyzdys dėl kruopštaus autorės detalumo įvairioms pilies vietoms. Pilyje yra piešimo kambarys, didžioji salė, koplytėlė, biblioteka, princesės vonia ir miegamasis, palėpė ir magiškasis sodas.

Didžiojoje salėje išlaikyta pasakų tema, ten stovinčios skulptūros, vaizduoja visą Pelenės istoriją.

Įvairių pasakų veikėjų freskų galima rasti ir virtuvėje: prie pat durų nutapyta trijų paršiukų istorija, virtuvės sienos dekoruotos pasakos „Jackas ir Jillė“ veikėjais. Stikliniai pilies langai išgraviruoti įvairių pasakų veikėjų paveikslais.

Pilis yra be galo autentiška, netgi virtuvės indai yra padaryti iš tikro vario, o virtuvės stalas yra tiksli karalienės Mary lėlių nameliui padaryto stalo kopija.

Piešimo kambaryje įkomponuoti rožinio kvarco ir nefrito akmenys iš karališkosios Kinijos kolekcijos, kuriems jau beveik 500 metų, šiame kambaryje taip pat kabo gryno aukso sietynas, inkrustuotas tikrais deimantais. Vieną iš pilyje esančių freskų nutapė legendinis Walt Disney'us.

Pilis buvo vežiojama po įvairius JAV miestus „Didžiosios depresijos“ metu, kad būtų surinkta pinigų vaikų labdarai. Didžiuosiuose miestuose šis eksponatas uždirbo 700 tūkst. dolerių nuo 1935 iki 1939 metų.

Kad būtų galima pilį transportuoti C.Moore ją sukūrė taip, kad pilį būtų galima išardyti į 200 dalių ir vėliau vėl sudėti – kiekviena pilies dalis dar turi specialią dėžutę gabenimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius