-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje artimojo kapą kapinėse padės rasti elektronika

Lenkijoje norint surasti mirusio žmogaus kapą, ieškant tolimo giminaičio palaidojimo vietos, nereikės raustis kapinių knygoje. Padės elektroninis vadovas, praneša Lenkijos žiniasklaida.
Kryžius
Kryžius. / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Artėjant Visų Šventųjų dienai, Lenkijos Liublino miesto dviejose kapinėse prie centrinio įėjimo įrengti elektroniniai informacijos kioskai.

Pakanka ekrane įrašyti ieškomo mirusio žmogaus pavardę ir vardą. Tuoj pat jame atsiranda informacija apie jo palaidojimo vietą. Taip pat nurodomos mirusio žmogaus gimimo ir mirties datos. Be to, kioske bus galima užsisakyti kapo prižiūrėtoją. Ekrane pasirodo žemėlapis, padedantis tiksliai surasti norimą kapą.

Elektroniniame kioske yra ir kapo nuotraukos. Kiekvienas kapas buvo nufotografuotas, nors centrinėse Liublino kapinėse palaidota 43 tūkst. žmonių ir yra 32 tūkst. kapų.

Miesto savivaldybė šiam tikslui skyrė 61 tūkst. zlotų. Kapų elektroniniai kioskai su tinklalapiais Liubline veikia prie dviejų pagrindinių miesto kapinių. Norimą kapą bus galima surasti ir neišeinant iš namų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius