-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje baigta statyti didžiausia pasaulyje Kristaus statula (nuotraukos)

Lenkijos vakaruose esančiame Svebodzino miestelyje darbininkai šeštadienį užkėlė pečius su ištiestomis rankomis ir galvą su dviejų metrų aukščio karūna ant milžiniškos Jėzaus Kristaus statulos, kuri, pasak kūrėjų, yra didžiausia pasaulyje.
Statulos montavimo darbai
Statulos montavimo darbai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Darbus keliskart teko atidėti dėl stipraus vėjo, tačiau galiausiai kranas pakėlė masyvią statulos dalį ir labai lėtai nuleido ant pastatytų anksčiau.

Šią skulptūrą sumanė pastatyti nebedirbantis vietos kunigas Sylwesteris Zawadzkis. Už maždaug 50 kilometrų nuo sienos su Vokietija esančio Svebodzino gyventojai ir verslininkai tikisi, kad šis projektas į 22 tūkst. gyventojų turintį miestelį pritrauks katalikų piligrimų ir kitų turistų.

„Aš sužavėta, – sakė 58 metų finansininkė Emilia Zolądz, stebėdama darbus šaltą ir lietingą dieną. – Ši statula išgarsins Svebodziną visoje Lenkijoje.“

Projekto sumanytojai teigia, kad Svebodzino Kristaus statula bus didžiausia pasaulyje – aukštesnė netgi už Rio de Žaneire stūksantį Kristų Atpirkėją. Tačiau anksčiau buvo pateikta įvairių šios skulptūros matmenų, kurių kol kas neįmanoma patikrinti.

Skulptūros modelį sukūręs menininkas, kuris sako įkvėpimo sėmęsis iš garsiojo Brazilijos koloso, teigė, jog paauksuota karūna apvainikuota statula su postamentu bus 51 metrų aukščio. Rio de Žaneiro Kristaus statula „tėra“ 38 metrų aukščio.

Tuo tarpu kunigo brolis ir šio projekto rangovas Janas Zawadzkis anksčiau sakė, kad statulos aukštis nuo pjedestalo bus 58 metrai, o į šalis ištiestos rankos – 24 metrų pločio.

Skulptūros autorius atskleidė tik savo vardą – Tomekas, nes sakė bijantis viešintis, kol nėra įsitikinęs, kad statula bus sėkmingai pastatyta.

Įgyvendinant šį sumanymą, buvo iškilę daug kliūčių. Vietos gyventojų „kunigu statybininku“ pramintam S.Zawadzkiui teko gerokai pasistengti, kad jo vyskupas duotų leidimą. Vyriausybės pareigūnai taip pat buvo kurį laiką įšaldę projektą, baimindamiesi, jog ši milžiniška statula nebus saugi.

Taip pat buvo nelengva surasti kraną, kuris galėtų užkelti ant statulos viršaus 30 tonų sveriančius pečius ir rankas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius