Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje policija sulaikė girtą sovietinio tanko vairuotoją

Praėjusią savaitę Lenkijoje buvo galima pamatyti pagrindine Pajenčno miesto gatve važiuojantį tanką. Nors į įvykio vietą atvykę patruliai savotišką transporto priemonę pamatė jau pastatytą, netoliese rado neblaivų vairuotoją, rašo „Gazeta Wyborcza“.
Pajenčno gatvėje pastatytas tankas
Pajenčno gatvėje pastatytas tankas / Lodzės vaivadijos policijos nuotr.
Temos: 3 Lenkija Tankas Lodzė

Birželio 13 dieną, apie 21 val. 40 min., policija sulaukė skambučio – dispečeris perdavė pranešimą, kad pagrindinėje miesto gatvėje važiuoja tankas.

Policininkai nuskubėjo į A.Mickevičiaus gatvę – T-55 modelio tankas jau buvo pastatytas, o šalia tanko buvo vyras.

Girtas už vairo

Tuoj pat paaiškėjo, kad tas vyras tanke tebuvo keleivis – pasakojo jaun. inspektorė Joanna Kącka, Lodzės vaivadijos policijos viršininko atstovė spaudai.

Už tokį pokštą tanko savininkui gresia net keleri metai kalėjimo.

Pareigūnai greitai nustatė, kad tanko savininkas buvo visai netoliese. Tai jis šiek tiek anksčiau sėdosi už tanko vairo. 49-erių vyriškis pripūtė beveik vieną promilę. Policininkai paprašė jo lipti į policijos automobilį ir atvežę į nuovadą uždarė areštinėje. Ten vyras praleido naktį.

Tankas buvo nuvilktas

Tam, kad pašalintų tanką iš gatvės, policininkams prireikė karių pagalbos, mat patys nemokėjo naudotis tanku. Savininko sąskaita tankas buvo nuvilktas į saugomą stovėjimo aikštelę, o pareigūnai tuo metu aiškinosi, iš kur miesto centre atsirado tokia gana neįprasta transporto priemonė.

Paaiškėjo, kad tankas buvo gabenamas priekaboje, kuri sugriuvo. Norint šią sutaisyti, teko iš jos iškelti tanką.

„Kai tankas vėl turėjo būti užkeltas ant priekabos, veikiausiai vedinas fantazijos, o gal ir ne jos, bet alkoholio, 49-metis pasiėmė pakeleivį ir nusprendė pasivažinėti Pajenčno gatvėmis“, – pasakojo inspektorė J.Kącka.

Transporto priemonė nebuvo apdrausta, o jos savininkas neturėjo leidimo vairuoti tanką.

Už tokį pokštą tanko savininkui gresia net keleri metai kalėjimo. T-55 modelio tankai pradėti gaminti 1956 metais Sovietų Sąjungoje.

Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr./Sovietų sąjungoje sukonstruoti tankai T-72 ir T-55 pagal licenziją buvo gaminami tuometinės Varšuvos pakto šalyse – Čekijoje, Lenkijoje, Jugoslavijoje. Jie sveria per 40 tonų.
Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr./Sovietų sąjungoje sukonstruoti tankai T-72 ir T-55 pagal licenziją buvo gaminami tuometinės Varšuvos pakto šalyse – Čekijoje, Lenkijoje, Jugoslavijoje. Jie sveria per 40 tonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius