Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos įsimylėjėliai savo jausmus sutvirtina spynomis

Lenkijos vakariniame Vroclavo mieste ant Oderio krantus jungiančio istorinio Tumskio tilto net ir Šv.Valentino dieną nematyti tokių tradicinių meilės prisipažinimo simbolių, kaip rožės ar šokoladiniai saldainiai, – jis visas įsimylėjėlių nukabinėtas tūkstančiais įvairių dydžių ir spalvų spynelių, bylojančių apie poras siejantį jausmą.
Spynos – įsimylėjėlių simbolis
Spynos – įsimylėjėlių simbolis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Išmetėme raktelį į vandenį ir mūsų meilė truks amžinai“, – sako vietos universiteto studentė Jola, su mylimuoju Maciejumi Valentino dieną čia palikusi dar vieną meilės simbolį.

„Šioje vietoje mes užtvirtiname savo meilę, kad ji niekada mūsų neapleistų“, – tikino Maciejus, kuris taip pat yra studentas.

Toks romantiškas įsimylėjėlių paprotys žinomas ir kitų Europos miestų: Paryžiaus, Romos, Kijevo, Rygos ar Vilniaus įsimylėjėliams, tačiau yra ir tokių, kuriems ši tradicija – naujiena.

„Olandijoje greičiausiai būdų draudžiama kabinti spynas prie tiltų atbrailų. Tai valstybės nuosavybė. Daug kainuotų, jeigu tektų nuimti visas tas spynas“, – stebėjosi olandų turistė Juliette, į Vroclavą atvykusi su savo draugu vokiečiu Jonu.

Baiminamasi, kad bėgant laikui didelis ant tilto susikaupusių spynelių svoris nepakenktų statiniui, tačiau ekspertai sako, kad tiltas pajėgus išlaikyti iki dešimties tonų spynų. Taigi, tikrieji romantikai dar turi galimybę čia įamžinti savo jausmus.

„Tai jau mūsų antroji spyna, kurią mes prisegėme prie pirmosios. Norime padaryti meilės spynelių grandinę ir kasmet prie jos prisegti po vieną spynelę“, – pasakojo mylimąją Moniką ant tilto atsivedęs Piotrekas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius