-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos tautinis judėjimas Edwardo Giereko ir Leonido Brežnevo bučinį pavadino gėjų propaganda

Lodzėje – skandalas dėl naujojo Europos solidarumo centro Gdanske reklaminių plakatų. Vietos Tautinio judėjimo atstovai pareiškė, kad centrą reklamuojanti nuotrauka, kurioje įamžintas komunistinių laikų Lenkijos ir Rusijos vadovų Edwardo Giereko ir Leonido Brežnevo bučinys, yra homoseksualumo propagavimas, rašo wyborcza.pl.
Europos solidarumo centre
Garsioji nuotrauka Europos solidarumo centre / Violetos Grigaliūnaitės/15min.lt nuotr.

Portalo teigimu, pirmą kartą perskaičius Tautinio judėjimo kreipimąsi sunku patikėti, kad tai tiesa. Tačiau politinės jėgos Lodzės skyriaus atstovai patvirtina pareiškimą su reikalavimu plakatus sunaikinti išplatinę.

Kultinė E.Giereko ir L.Brežnevo nuotrauka padaryta 1974 metais, kai abu tuomet komunistinių šalių vadai susitiko stotyje Varšuvoje, ji ir atsidūrė ant plakatų, kviečiančių į Europos solidarumo centrą Gdanske. Didžiuliai plakatai iškabinti reklaminiuose stenduose.

Tautininkų pareiškime apie istorines asmenybes net neužsimenama, tačiau čia daug kalbama apie „besibučiuojančius du gėjus“, todėl plakatai yra „atstumiantys ir propaguojantys homoseksualumą viešose vietose“. Esą plakatai „veikia jaunimą demoralizuojančiai ir kelia didelės dalies Lodzės gyventojų pasišlykštėjimą“.

Vaikai iš pagrindinių mokyklų, gimnazijų, licėjų ar technikumų nežino istorinės potekstės ir jiems šie plakatai yra bjaurūs. Mūsų pareiškimas yra tam, kad apgintume jaunąją kartą, – pareiškė P.Kicowskis.

Judėjimo atstovai prisipažįsta nuo pat pradžių žinoję, kas pavaizduoti plakate, bet esą plakatas kontroversiškas, tad jie „į provokaciją atsakė provokacija“. Be to, jauni žmonės, kurie mokyklose ne visada mokomi apie Lenkijos liaudies respubliką, taip pat mato reklaminius skydus.

„Vaikai iš pagrindinių mokyklų, gimnazijų, licėjų ar technikumų nežino istorinės potekstės ir jiems šie plakatai yra bjaurūs. Mūsų pareiškimas yra tam, kad apgintume jaunąją kartą“, – pareiškė Tautinio judėjimo atstovas Przemyslawas Kicowskis.

Tai, kad toks pareiškimas tapo pajuokos objektu, tautininkų nejaudina, jie sulaukė pakankamai žiniasklaidos dėmesio, tad turi progą visiems išaiškinti, ką norėję pasakyti.

Europos solidarumo centro atstovai tokius reklaminius plakatus aiškina tuo, kad jų laukia pirmoji turistinė vasara, tad stengiamasi pritraukti kuo daugiau lankytojų. O pagrindinė ekspozicija centre yra skirta „Solidarumui“ ir jo sukeltoms permainoms visoje Vidurio ir Rytų Europoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius