-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos atstovas rungsis dėl galimybės su IT „šventikais“ kopti į Kilimandžarą

Lietuvos atstovas Tomas Dirvonskas pateko į didžiausios Europoje interneto tendencijų konferencijos „Summit“ konkurso „The Summit Kilimanjaro“ finalinį etapą ir atsidūrė tarp pasaulio IT „mohikanų“ TOP 200. Lietuvis nurungė daugiau nei 2,1 tūkst. dalyvių ir praėjusią savaitę pateko tarp kelių šimtų geriausiųjų.
Tomas Dirvonskas
Tomas Dirvonskas

Lietuvis bei kiti TOP 200 dalyviai dabar varžysis dėl galimybės tapti tais dviem išrinktaisiais, kurie šiemet kops į Kilimandžaro kalną Tanzanijoje. Pernai panašioje išvykoje į Afriką dalyvavo verslo bei programinės įrangos „dvasiniai lyderiai“, tarp kurių buvo ir „Spotify“, „Wordpress“ bei „Pandora“ įkūrėjai. Be to, du laimėtojai lapkritį atstovaus savo šaliai ir idėjoms Dubline vyksiančioje konferencijoje „Summit“.

„Aukščiausių IT šventikų konklava“

„Summit“ yra viena ryškiausių pasaulio interneto konferencijų, prilygstanti „TechCrunch Disrupt“ ar „The Next Web“. „New York Times” konferenciją yra pavadinęs „aukščiausių IT šventikų konklava“, kiti jį vadina „moksliukų Davosu“. Renginys ypatingas tuo, kad neformalioje aplinkoje gali sutikti ir „Goldman Sachs“ bankininką ir 17-metį programišių. Prieš konferenciją „Summit“ organizatoriai šiemet rengia kelionę į Kilimandžarą su IT pasaulio „mohikanais“ ir visai netikėtai mane atrinko į TOP 200 pretendentų. Balsavimas nulems, ar būsime atrinkti į TOP20, o tada jau komisija išrinks du geriausius“, – sakė T.Dirvonskas.

T.Dirvonskas anksčiau buvo atsakingas už „TeliaSonera“ mobilias verslo programas Baltijos ir Skandinavijos rinkose, vėliau organizavo pirmąjį mobilių programėlių kūrimo renginį Lietuvoje „App Camp”, o dabar kartu su bendraminčiais yra įkūręs mobilių programėlių kūrimo įmonę „Lemon Labs”, kuri drabužių mainų projektui „Vinted“ (Lietuvoje – „manodrabuziai.lt“) padėjo pritraukti 25 mln. eurų investicijų verslo plėtrai. „Lemon Labs“ yra sukūrę ir „Login“ konferencijoje 2012 metais laimėjusią programėlę „Coffee Inn“.

Pirmasis telefonas – mokykloje

Konkurso „The Summit Kilimanjaro“ balsavimas baigsis penktadienį – balandžio 18 d. Tuomet paaiškės ir visi 200 dalyvių. Palaikyti Lietuvos atstovą galima internetu.

„Paraišką užpildžiau likus 12 minučių iki paraiškų priėmimo pabaigos. Pažadėjau nusiskusti barzdą, jei mane atrinktų, nes atstovauti Lietuvai tokiame renginyje būtų didelė garbė ir malonumas – konferencija pernai pritraukė 10 tūkst. dalyvių, dalyvavusių kompanijų rinkos vertė siekė 0,25 trilijono dolerių.

Pasakiau – pirmąjį mobilių telefoną turėjau 11 klasėje, po 10 metų sugalvojau mobiliųjų programėlių kūrimo festivalį „hakatoną”, o dabar turiu savo kompaniją, kuri padeda augti startuoliams. Turiu fix idėją sukurti kompaniją, kurioje visi jaustųsi labiausiai save realizavę – dizaineriai, programuotojai, rinkodaros ekspertai, ir dirbtų su problemomis, kurios padėtų pasauliui. Be to, aš labai mėgstu kalnus – buvau Himalajuose, Macchu Picchu”, – sakė T.Dirvonskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius