Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

„Lietuvos draudimas“: Jonai ir Janinos per Jonines dažniausiai patenka į eismo įvykius

„Lietuvos draudimas“, remdamasi pastarųjų 5 metų statistika, apskaičiavo, kad per Jonines, draudėjai vardu Jonas ar Janina, vidutiniškai patiria nuostolių už 1300 litų. Dažniausiai tą dieną varduvininkai nukenčia autoavarijose.
Joninės Lazdynuose
Joninės Lazdynuose / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Lietuvos draudime“ savo transportą ar turtą šiuo metu yra apdraudę beveik 15 tūkstančių Jonų, Janių ir Janinų.

„Daugiausia vardadienio proga žalų atlyginome pernai – vien tik Jonams ir Janinoms už įvykius tą vieną trumpiausią metų naktį išmokėjome beveik 18 tūkstančių litų, tai yra net tris kartus daugiau nei siekė varduvininkų nuostoliai 2010 metų Joninių proga. Norėtųsi, žinoma, kad tokio populiaraus  Lietuvoje vardo šventės proga varduvininkus nelaimės aplenktų“, – artėjančios trumpiausios metų nakties statistiką komentuoja „Lietuvos draudimo“ Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

Dažniausiai Joninių metu varduvininkams pasitaiko pakliūti į eismo įvykius – iš visų patirtų nuostolių nelaimės keliuose sudaro 58 proc., nuo stichinių nelaimių nukenčia 21 proc., po 4 proc. vardadienio proga ištinka buto užpylimas ar vagystė, o 13 proc. Jonų ir Janinų tą dieną užregistruoja įvykius dėl galvijų (dažniausiai karvių) ligų.

Draudikai taip pat primena, kad trumpiausios metų nakties šventė tradiciškai išlieka pavojingiausių metų švenčių viršūnėje. Ypač tai juntama, kai Joninių proga „pailgėja“ savaitgalis. Štai, pavyzdžiui, 2010 metais, kai Jonines šventėme 4 dienas, dėl žalų atlyginimo į „Lietuvos draudimą“ kreipėsi beveik 2 kartus daugiau nukentėjusiųjų nei įprastai – iš viso buvo užregistruota apie 400 draudžiamųjų įvykių, nukentėjusiems išmokėta daugiau nei 1 mln. litų. Pernai Joninės kainavo šiek tiek mažiau, mat buvo švenčiama tik 3 dienas. 

„Nelaimingų įvykių gausa ypač pasižymintys ilgieji savaitgaliai byloja, kad ne visi gyventojai, prieš išvykdami ilgesniam laikui iš namų, tinkamai pasirūpina savo turto saugumu. Ypač tai aktualu vasarą, kai savaitgaliais daugiau laiko praleidžiame gamtoje, išvykstame atostogų. Mes rekomenduojame visuomet išvykstant pasitikrinti, ar išjungti visi buitiniai prietaisai, ar sandariai uždaryti langai, susitarti su liekančiu namuose kaimynu dėl dėmesio jūsų butui ar namui“, – sako Gytis Matiukas.

Vis dėlto dažniausiai, šventinių savaitgalių metu, ne tik Jonai bei Janinos, bet ir visi gyventojai  nukenčia eismo įvykiuose. Dažniausia eismo nelaimių vasaros metu priežastis – nepasirinktas saugus greitis, todėl draudikai ragina vairuotojus būti atidesniems kelyje ir vairuoti saugiai.

„Lietuvos draudimas“ yra didžiausia šalies ne gyvybės draudimo rinkos bendrovė. „Lietuvos draudimas“ priklauso vienai didžiausių draudimo grupių RSA, teikiančiai draudimo paslaugas 140 šalių ir aptarnaujančiai apie 20 mln. klientų visame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius