Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos kariai stebėjo Čagčarano moksleivių ir studentų viktoriną (nuotraukos)

Ketvirtadienį Lietuvos vadovaujamos Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės aštuntosios pamainos (PAG – 8) kariai buvo pakviesti į Čagčarano studentų ir moksleivių viktoriną, kuri vyko Goro provincijos Kultūros ir informacijos departamento salėje.
Dalyvauti viktorinoje susirinko gausus moksleivių ir studentų būrys.
Dalyvauti viktorinoje susirinko gausus moksleivių ir studentų būrys. / K.Zikaro nuotr.
Temos: 1 Studentai

Renginį organizavo, vedė ir dalyvių atsakymus vertino Čagčarano mokyklų mokytojai. Jie čia labai gerbiami, ypač vietos jaunimo. Dalyvauti viktorinoje susirinko gausus moksleivių ir studentų būrys, ne visiems užteko kėdžių atsisėsti.

Jaunieji viktorinos dalyviai turėjo atsakyti į tris iš eilės išsitrauktus klausimus. Tie kurie į juos atsakė, gavo viktorinos organizatorių dovanos.

Varžydamasis viktorinoje Čagčarano jaunimas rodė savo Afganistano istorijos, politikos ir Korano išmanymą. Ne visiems tekę klausimai pasirodė lengvai įkandami. Viktorinos pradžioje į visus tris klausimus atsakyti sekėsi tik merginoms.

Visose Čagčarano įstaigose ant sienų garbingiausiose vietose galima pamatyti paskutiniojo Šiaurės aljanso vado Ahmado Šacho Masudo, kovojusio su Talibanu, atvaizdus. Čia jis yra labai gerbiamas, viktorinoje taip pat netrūko klausimų apie šį Afganistaniečių didvyrį.

Panašūs renginiai Čagčarane yra labai mėgstami. Prieš tris savaites PAG-8 kariai šioje salėje dalyvavo poezijos skaitovų konkurse. Garbingiausioje vietoje, renginių metu, visada pamatysite Afganistano Islamo Respublikos ir Lietuvos Respublikos vėliavėles. Pasak renginio organizatorių, jie jaučiasi labai pagerbti, jei Lietuvos kariai aplanko jų renginius.

Šiuo metu Afganistano Goro provincijoje tarnauja jau aštunta Lietuvos vadovaujama PAG pamaina. Didžiąją PAG-8 dalį sudaro Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės kariai savanoriai. Tai jau antroji Goro provincijos atkūrimo grupė, suformuota KASP krašto apsaugos savanorių pagrindu – prieš tai Afganistane tarnavo PAG-4, sudaryta iš karių savanorių. Lietuvos vadovaujamoje PAG be Lietuvos karių ir civilių taip pat tarnauja Danijos, Kroatijos, JAV, Ukrainos ir Gruzijos kariškiai.

Lietuvos vadovaujama PAG misija Afganistano Goro provincijoje pradėjo veikti 2005 m. birželio mėnesį. Pagrindinė PAG užduotis – padėti Afganistano valdžiai plėsti įtaką provincijoje, užtikrinti saugumą ir sudaryti tinkamas sąlygas provincijai atkurti. PAG – tai NATO Tarptautinėms saugumo paramos pajėgoms (ISAF) priklausanti Lietuvos vadovaujama bendra civilinė ir karinė misija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius