-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos popieriniai sparnai „Red Bull Paper Wings“ pasaulio finale

Lietuvos garbę popierinių lėktuvėlių pasaulio čempionate gynę studentai Marius Bliujus, Gediminas Jucius ir Artūras Bauža pakartojo savo geriausius rezultatus, bet pergalei to nepakako. Praėjusį savaitgalį „Red Bull Paper Wings“ pasaulio čempionatas pasiekė savo apogėjų Zalcburge (Austrija) – po dviejų dienų intensyvių varžybų šampanu ant nugalėtojų pakylos laistėsi Brazilija, Japonija ir Kroatija.
Lietuvos garbę popierinių lėktuvėlių pasaulio čempionate gynę studentai Marius Bliujus, Gediminas Jucius ir Artūras Bauža pakartojo savo geriausius rezultatus.
Lietuvos garbę popierinių lėktuvėlių pasaulio čempionate gynę studentai Marius Bliujus, Gediminas Jucius ir Artūras Bauža pakartojo savo geriausius rezultatus. / RED BULL Lietuva nuotr.

Lietuvos rekordininkai M.Bliujus („Ilgiausias nuotolis“ kvalifikacijoje Vilniuje – 26,57 m) ir G.Jucius („Ilgiausias laikas ore“ kvalifikacijoje Klaipėdoje – 7,85 sek.) Zalcburge pademonstravo panašius rezultatus – atitinkamai 27,70 m ir 6,50 sek. Tačiau varžovai buvo per stiprūs: pergalę „Ilgiausio nuotolio“ kategorijoje garantavo 54,43 m, o „Ilgiausio laiko ore“ – 11.66 sek., teigiama pranešime spaudai.

„Red Bull Paper Wings“ – popierinių lėktuvėlių varžybų studentams visame pasaulyje – pasaulio finale fizikos ir aviacijos galimybių ribas peržengti stengėsi 253 finalininkai iš 83 valstybių. Lėktuvėliai išlankstyti iš iki 100 mg svorio standartinio A4 popieriaus lapo skrodė „Hangar-7“ angaro lubas.

Kelias iki pasaulio finalo Zalcburge buvo ilgas ir sunkus – 253 pilotai turėjo įrodyti, kad yra geresni už daugiau nei 37 tūkstančius, mėginusių laimę 613 kvalifikacijų visame pasaulyje. Pirmasis „Red Bull Paper Wings“ pasaulio čempionatas buvo surengtas 2006 m. kai virš 10 tūkst. dalyvių 49 šalyse lankstė popierinius sparnus.

Šiemet konkurencijai keliskart sustiprėjus „Ilgiausio laiko ore“ kategorijoje triumfavo brazilas Leonardo Angas, jo išlankstytas lėktuvėlis žemę prilietė po 11.66 sekundžių trukusio skrydžio. Mažeikietis G.Jucius liko 33-oje vietoje (6,50 sek.).

Japonas Takeshige Kishlura Kisshii užėmė pirmąją vietą „Figūrinio skraidymo“ kategorijoje aplenkdamas lenką Tomaszą Chodyrą ir vokietį Waldemarą Hoffmanną. Kaunietis A.Bauža savo pasirodyme atlikęs salto, pačiupęs lėktuvėlį ir paleidęs jį mirties kilpa užėmė 50-ąją vietą.

Jovica Kozlica iš Kroatijos buvo vienintelis čempionas iš pirmojo čempionato 2006 m., kuriam pavyko apginti savo titulą šiemet. Jis užsitikrino pirmąją vietą „Ilgiausio nuotolio“ varžybose nuskraidindamas lėktuvėlį 54,43 metrus. Vilnietis M.Bliujus užėmė 40-ąją vietą (27,70 m.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius