Dabar populiaru

Naujausios

Publikuota: 2009 vasario 7d. 18:18

Lietuvos žvaigždės: o šito aš nevalgau...

Stano
Andriaus Ufarto/BFL nuotr. / Stano

Ką mėgsta ir ko nevalgo Lietuvos žvaigždės?

Virti svogūnai – vaikystės trauma

Ruslano Kondratjevo/„Scanpix“ nuotr./Stano
Ruslano Kondratjevo/„Scanpix“ nuotr./Stano

Neseniai vedęs atlikėjas Stanislavas Stavickis, daug kam geriau pažįstamas kaip Stano, kiekvieną dieną gaminti maisto nemėgsta, bet jei jau tenka, tai renkasi išskirtinius patiekalus, iš kurių stengiasi sukurti tikrą meną. Receptų Stano ieško internete, o kartais juos sukuria pats. „Nevisuomet pavyksta pagaminti kažką skanaus, būna, kad patiekalą tenka išmesti“, – juokdamasis kalbėjo dainininkas.

Labiausiai Stano mėgsta močiutės gamintus patiekalus. Žmonos gaminamas valgis, jo nuomone, močiutės kotletams kol kas neprilygsta.

O štai virtų svogūnų dainininkas negali pakęsti. Vaikystėje, kai S.Stavickis vaikščiodavo į darželį, vaikai buvo maitinami sriuba su virtais svogūnais. Berniukui taip nepatiko šie pietūs, kad visą lėkštę sriubos jis išsipylė ant savęs. Specialiai, kad nereikėtų valgyti taip nemėgstamų virtų svogūnų.

Kai kuriuos maisto produktus, pavyzdžiui, daržoves, dainų autorius ir atlikėjas perka neseniai atrastame turguje, kur prekiauja draugiškos ir malonios moteriškės. Pasak Stano, turguje prieš pirkdamas gali produktų ir paragauti, be to, ten jie yra ir šviežesni bei pigesni. Vyriškis apsilanko turguje kartą per savaitę. Jis apskaičiavo, kad tuos pačius produktus pirkdamas parduotuvėje jis išleistų net 30 proc. daugiau.

Lietuviškus patiekalus Stano gali valgyti, tačiau negalėtų pasakyti, kad jie jam labai patinka. Iš lietuviškos virtuvės dainininkas mėgsta varškėčius, virtinukus su spirgučiais.

O paprašytas paaiškinti, kodėl vyrai laikomi puikiais kulinarais, Stano tiesiog atrėžė, kad vyrai pranoksta moteris daugelyje sričių – jie gabesni ne tik kulinarai, bet ir vairuotojai.

Mia nevalgo manų košės

LNK nuotr./Giedrius Leškevičius ir Mia
LNK nuotr./Giedrius Leškevičius ir Mia

Atlikėja Mia maisto gaminimo nelaiko savo hobiu, tačiau kai tik prisireikia, šio darbo mielai imasi. Virtuvėje dainininkė mėgsta eksperimentuoti. Anksčiau rodytoje laidoje „Skanus savaitgalis su Maratu“ mergina pademonstravo kaip gamina savo firminį patiekalą – vištienos kotletukus. Dainininkei patinka gaminti ir valgyti įvairias salotas, tačiau ji teigia, kad pasigaminti kažką naujo nelabai ir pavyksta.

Mia turi ir nemėgstamų patiekalų – ji nevalgo manų košės, nemėgsta miltinių patiekalų. Pramogų versle besisukanti mergina pasakoja, kad jos močiutė dažnai gamindavo miltinius patiekalus, tačiau mergina jų nemėgdavusi.

Iš lietuviškų patiekalų Mia mėgsta bulvinius blynus, plokštainį, gruzdintus didžkukulius, tačiau šiuos valgo retai – kartą per du tris mėnesius.

Paklausta, ar sutinka su teiginiu, kad vyrai yra geresni kulinarai nei moterys, Mia nedvejodama tam pritarė. „Prisimenu, kai vaikystėje gamindavo mama ir tėtis, tai tėčio pagaminti patiekalai visuomet būdavo skanesni“, – pasakojo dainininkė.

Mergina vertina maisto, ypač daržovių, kokybę, todėl, kai tik turi daugiau laiko, stengiasi apsipirkti turguje. „Pavyzdžiui, pomidorai parduotuvėje yra labai vandeningi, o kai nusiperki turguje, tai yra kaip močiutės užauginti“, – baigdama pokalbį sakė Mia.

Mėgstamiausias patiekalas – jūros gėrybės

„Scanpix“ nuotr./Inga Paksaitė-Stumbrienė
„Scanpix“ nuotr./Inga Paksaitė-Stumbrienė

Laimingai ištekėjusi moteris, verslininkė ir eksprezidento dukra Inga Paksaitė-Stumbrienė gaminti maistą tiek sau, tiek savo vyrui, mėgsta. Ypač vištienos bei žuvies patiekalus. Jauna moteris, auginanti dukrelę Estelą, labiausiai mėgsta jūros gėrybes. „Mano vyras Aivaras žino labai gerą receptą, kaip skaniai paruošti jūros gėrybes, todėl kiekvieną kartą nekantraudama laukiu, kada galėsiu paragauti mėgstamiausio savo patiekalo“, – pasakojo Inga.

Jauna moteris maistui nėra išranki. Valgo viską, ko nori, ir išlaiko puikią figūrą. Retkarčiais Inga mėgsta pasmaguriauti ir lietuviškos virtuvės patiekalų, nors jie yra pakankamai sunkūs skrandžiui. „Namie lietuviškus patiekalus gaminame retai. Galbūt todėl, kad labiau mėgstame lengvą maistą, kuris taip neapsunkina skrandžio“, – teigė I.Paksaitė-Stumbrienė.

Eksprezidento dukra visu šimtu procentų pritaria tam, kad vyrai gamina geriau ir skaniau, o produktus, kurių reikia patiekalams, nuperka pati Inga maisto prekių parduotuvėje.

Firminis patiekalas – avienos plovas

TV3 nuotr./D.Mertinas
TV3 nuotr./D.Mertinas

Aktorius Dalius Mertinas mėgsta gaminti, kai tik turi laisvo laiko. Jo firminis patiekalas yra avienos plovas. Tačiau skaniausi patiekalai Daliui – ne iš mėsos. Tai gali būti daržovės, žuvis. Svarbu, kad maistas būtų gerai paruoštas.

Tradicinį lietuvišką patiekalą – didžkukulius – Dalius, jo paties žodžiais, valgo „tragiškai retai“ – du tris kartus per metus. „Mano šeimoje vaikai labai mėgsta bulvinius blynus, bet mes su žmona į tešlą įmaišome moliūgų ar cukinijos, kad blynuose būtų ne tik bulvių“, – pasakojo šiuo metu muzikiniame projekte „Žvaigždžių duetai“ su partnere Aušra Cicėnaite dainuojantis vyras.

Nors žuvį mėgsta, tačiau lašišos D.Mertinas nevalgo. Kitas žuvų rūšis aktorius mielai skanauja, tačiau jos turi būti labai gerai pagamintos, kad būtų tikrai gardžios.

Šviežius maisto produktus vyras perka turguje maždaug tris kartus per mėnesį.

„Kadangi gyvenu Lietuvoje, tai ragauju ir tradicinių lietuviškų patiekalų, manau, jie tikrai yra skanūs“, – baigdamas pokalbį pridūrė aktorius.

„Savaitė“
Temos: 1 Dalius Mertinas
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

JAV pasitraukimas iš branduolinio susitarimo parodė, kad Europa pagaliau turi pasirūpinti savimi

Gyvenimas

Tėtis ryžosi misijai dėl Dauno sindromą turinčios dukrytės: iš Didžiosios Britanijos dviračiu atmynė į Lietuvą

24sek

Robertas Petrauskas apie „Žalgirio“ žygį Europoje: su šiuo sezonu niekas nesibaigia

Aktualu

15min paaiškina: mirtinai pavojingas Ebolos virusas grįžo, bet ar verta bijoti?

24sek

Į Kauną sugrįžęs P.Motiejūnas – apie Šaro ateitį: „Dėl jo vieną dieną esu ramus, kitą – jau ne“

Verslas

„The Guardian“: absurdas – ne Italijos populistų programa, o euro zonos taisyklės

Pasaulis kišenėje

Mažoji Lietuva: kur stovi gatvės menu išmarginta bažnyčia ir kur laukia pasieniečiai

Aktualu

Rima Urbonaitė: Liberalų sąjūdžiui varpai skambina vis garsiau

Ugnies apimti Havajai ugnikalnio išsiveržimo vietoje

Vardai

Oksana Pikul – itin atvirai apie 5 metus vaidintą santuokos pasaką, slėpusią ašaras ir išdavystes

Aktualu

Trijų automobilių avarija Trakų rajone: 1,84 promilės girtumas ir du žmonės ligoninėje

Jordanija – kuo gundo dykumų apsuptas istorijos lobynas?

Vardai

Jazzu po ją pakeitusių kelionių maratono grįžo į sceną su garsiaisiais švedais KOO

Kultūra

Knygos recenzija. Juokas, socialumas ir žanro problemos G.Radvilavičiūtės „Tekstų persekiojime“

Gazas

„Augina“ automatines pavarų dėžes: „Peugeot“ 6 laipsnių meta į „šiukšliadėžę“, turi 8 laipsnių

Aktualu

Dėl Sirijos „kovotojų“ Vilniaus oro uoste išsigandusią moterį nuramino pasieniečiai – tai tik jūreiviai

Vardai

Paviešintos oficialios princo Harry ir Meghan Markle karališkų vestuvių nuotraukos: grožis atima žadą

24sek

Jaunųjų Eurolygos užkariautojų sutikime – nemalonus „Lietuvos ryto“ fanų akibrokštas

Aktualu

Skurdi reabilitacijos centro neįgaliesiems egzistencija: investavo europines lėšas ir paliko merdėti?

Aktualu

Bernardas Gailius: Europos federacija bus. Bet mes galėtume padaryti ją geresnę

Naujienos

Aktualu

JAV pasitraukimas iš branduolinio susitarimo parodė, kad Europa pagaliau turi pasirūpinti savimi

Gyvenimas

Tėtis ryžosi misijai dėl Dauno sindromą turinčios dukrytės: iš Didžiosios Britanijos dviračiu atmynė į Lietuvą

24sek

Robertas Petrauskas apie „Žalgirio“ žygį Europoje: su šiuo sezonu niekas nesibaigia

Aktualu

15min paaiškina: mirtinai pavojingas Ebolos virusas grįžo, bet ar verta bijoti?

24sek

Į Kauną sugrįžęs P.Motiejūnas – apie Šaro ateitį: „Dėl jo vieną dieną esu ramus, kitą – jau ne“

Verslas

„The Guardian“: absurdas – ne Italijos populistų programa, o euro zonos taisyklės

Pasaulis kišenėje

Mažoji Lietuva: kur stovi gatvės menu išmarginta bažnyčia ir kur laukia pasieniečiai

Aktualu

Rima Urbonaitė: Liberalų sąjūdžiui varpai skambina vis garsiau

Ugnies apimti Havajai ugnikalnio išsiveržimo vietoje

Vardai

Oksana Pikul – itin atvirai apie 5 metus vaidintą santuokos pasaką, slėpusią ašaras ir išdavystes

Aktualu

Trijų automobilių avarija Trakų rajone: 1,84 promilės girtumas ir du žmonės ligoninėje

Jordanija – kuo gundo dykumų apsuptas istorijos lobynas?

Vardai

Jazzu po ją pakeitusių kelionių maratono grįžo į sceną su garsiaisiais švedais KOO

Kultūra

Knygos recenzija. Juokas, socialumas ir žanro problemos G.Radvilavičiūtės „Tekstų persekiojime“

Gazas

„Augina“ automatines pavarų dėžes: „Peugeot“ 6 laipsnių meta į „šiukšliadėžę“, turi 8 laipsnių

Aktualu

Dėl Sirijos „kovotojų“ Vilniaus oro uoste išsigandusią moterį nuramino pasieniečiai – tai tik jūreiviai

Vardai

Paviešintos oficialios princo Harry ir Meghan Markle karališkų vestuvių nuotraukos: grožis atima žadą

24sek

Jaunųjų Eurolygos užkariautojų sutikime – nemalonus „Lietuvos ryto“ fanų akibrokštas

Aktualu

Skurdi reabilitacijos centro neįgaliesiems egzistencija: investavo europines lėšas ir paliko merdėti?

Aktualu

Bernardas Gailius: Europos federacija bus. Bet mes galėtume padaryti ją geresnę

Metas rinktis

Maistas

Laikas griliui

Išlaikyk atostogų ritmą

Sveikata

Automobilių švaros centras AINAVA

Ryškiems įvarčiams

Pasaulis kišenėje

Sulčių nauda

Daugiau skonio

Unicef vaikų bėgimas „Už kiekvieną vaiką“

Renginių gidas

Parašykite atsiliepimą apie 15min