Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Litexpo“ – profesionalių bėgikų ir patyrusių mėgėjų patarimai ruošiantis bėgti

Artėjantį šeštadienį Vilniuje, „Litexpo“ parodų rūmuose, vyks unikalaus formato bėgimo entuziastams skirtas renginys „Ruoškis bėgti su „4Active“. Pirmą kartą vienoje vietoje bus galima sužinoti aktualiausią informaciją, kaip tinkamai pasiruošti artėjančiam bėgimo sezonui ir svarbiausiems šių metų varžybų startams.
Bėganti moteris
Bėganti moteris / Fotolia nuotr.

Šiame renginyje savo patirtimi dalysis bėgimo profesionalai ir patyrę mėgėjai, o naujausias bėgimo aprangos tendencijas ir kitus sportui skirtus aksesuarus pristatys įvairių gamintojų atstovai.

„Jau ne vienus metus bėgimas Lietuvoje įtraukia vis daugiau žmonių. Labai dažnai susigundę įveikti trumpą distanciją kokiose nors varžybose, žmonės bėgimą paverčia nuolatiniu įpročiu ir kelia sau vis didesnius iššūkius, bėga vis ilgesnes distancijas. Šiame renginyje kiekvienam bėgimo entuziastui pasiūlysime sužinoti ne tik apie tinkamą mitybą, sportinę aprangą ar kasdienę motyvaciją, bet ir labai konkrečiai patarsime, kaip savarankiškai pasiruošti ilgoms distancijoms ir kaip sėkmingai jas įveikti“, – teigia renginio organizatorius.

Pagrindinę renginio „Ruoškis bėgti su „4Active“ pranešimų sceną dalysis keturi gerai žinomi veidai. Ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų spėjęs pagarsėti ultramaratonininkas Gediminas Grinius pasakos, kaip pasiruošti ilgoms distancijoms, kaip sudaryti tinkamą treniruočių planą, kaip pasiekti užsibrėžtą tikslą ir ką daryti toliau. Daugybę maratono distancijų įvairiose pasaulio vietose įveikęs verslininkas Ignas Staškevičius pasidalys asmenine savo patirtimi, kokią įtaką bėgimui turi psichologija, kas jam padeda išlaikyti motyvaciją likus paskutiniams distancijų kilometrams, ką gali minčių galia.

Fotolia nuotr./Bėgimas labiausiai stiprina kraujotakos ir širdies sistemą, žmogus ugdo savo ištvermę, deguonimi aprūpinamas visas organizmas.
Fotolia nuotr./Bėgimas labiausiai stiprina kraujotakos ir širdies sistemą.

Fotografijų albumo „Neregėta Lietuva“ autorius ir verslininkas Marius Jovaiša, įveikęs „Ironman“ triatlono distanciją ir nuolatos bėgantis ilgus atstumus, renginyje kalbės apie kasdienę motyvaciją treniruotis ir savarankišką pasiruošimą varžyboms. O sveikos gyvensenos ir mitybos specialistas Artūras Sujeta supažindins su tinkamos sportininkų mitybos niuansais, pavyzdžiui, kokius papildus rinktis treniruojantis, ką valgyti prieš ir po varžybų, kiek vandens gerti varžybų metu.

Viso renginio metu veiks „4Active“ judesio analizės laboratorija, kurioje bėgiojantys žmonės galės išsitirti žingsnį. Judesio analizės laboratorijos įkūrėjas Vilmantas Aušra žada visus norinčiuosius supažindinti su pėdos statymo tipais, dažniausiai dėl to kylančiomis problemomis ir jų sprendimo būdais.

Į renginį „Ruoškis bėgti su „4Active“ atvykę bėgimo entuziastai taip pat galės pabendrauti su asmeniniais treneriais ir įvairių bėgimo klubų atstovais. Čia taip pat dalyvaus bėgimo varžybų organizatoriai, kurie pristatys įdomiausias artėjančio sezono varžybas ir pasiūlys į jas užsiregistruoti palankesne kaina.

Viso renginio metu taip pat vyks sporto mugė, kurioje dalyvaus sportinės aprangos ir kitų bėgimui skirtų priedų gamintojų atstovai. Jie renginio dalyviams pasiūlys susipažinti su naujausiomis bėgimo aprangos ir batelių kolekcijomis bei kitais aksesuarais, kurių bus galima įsigyti vietoje.

Renginys „Ruoškis bėgti su „4Active“ vyks „Litexpo“ parodų rūmuose balandžio 2 d. nuo 10 val. ryto.

Detalią renginio programą ir daugiau informacijos galima rasti svetainėje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius