-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Loterijoje prieš 10 metų laimėjęs lietuvių kilmės amerikietis: gaila, kad nelaimėjau daugiau

Praėjus dešimčiai metų po to, kai kartu su žmona „Big Game“ loterijoje laimėjo 64 mln. JAV dolerių, lietuvių kilmės Aleksas Snelius norėtų, kad būtų laimėjęs daugiau pinigų.
Doleriai
JAV doleriai. / Photos.com nuotr.
Temos: 2 Loterija Ilinojus

73-ejų vyras teigia nenorintis pakeisti savo 2001 metų automobilio „Lincoln Town Car“ ar įsigyti didesnio namo. Priešingai – jis norėtų gyventi mažesniame nei dabar, rašo „Chicago Sun-Times“.

„Norėčiau, kad būčiau laimėjęs daugiau pinigų ir būčiau galėjęs visus padaryti laimingus“, – sakė A.Snelius, į pensiją išėjęs sunkvežimių mechanikas.

Lietuvių kilmės vyras pasakojo, kad prieš dešimtmetį netikėtai nusišypsojusi sėkmė kartu buvo ir prakeiksmas. Jis prarado draugus, kurie iš jo pasiskolino pinigų, bet niekada jų nesugrąžino. A.Snelius sakė, kad laimėjęs loterijoje sulaukdavo „tūkstančių“ nepažįstamų žmonių prašymų paskolinti pinigų įvairioms reikmėms: nuo komunalinių mokesčių iki vestuvių.

A.Snelius tikino, kad galimybė dalinti pinigus artimiems žmonėms buvo geriausia, ką suteikė laimėjimas loterijoje. Tačiau dabar vyrui atėjo gerokai sunkesni laikai.

„Aš dar nesu visiškai bankrutavęs. Aš galiu išgyventi. Turėjau daug investicijų, kurios, deja, nepasiteisino. Nepasisekė akcijų rinkoje. Tačiau mano amžiuje tai nebesvarbu“, – pasakojo vyras.

Iš savo laimėjimo jis nupirko būstus visiems keturiems savo vaikams ir dar aštuoniems artimiems žmonėms. Pavyzdžiui, dukrai ir jos vyrui Palos Heights mieste, Ilinojaus valstijoje, jis nupirko namą, kuris yra vilos „Graceland“, kurioje gyveno Elvis Presley, kopija.

„Aš lengvai leidau pinigus“, – pasakojo A.Snelius. Jis sakė kartais nueidavęs į parduotuvę ir stebėdavo, kaip neturtingi tėvai aiškindavo savo mažyliams, kad neturi pinigų nupirkti jų norimiems daiktams. Tada vyras išsitraukdavo piniginę ir nepritekliaus kamuojamiems žmonėms ištiesdavo 100 JAV dolerių. „Malonumas duoti yra neįsivaizduojamas“, – tikino lietuvių kilmės amerikietis.

A.Sneliaus žmona mirė 2004 metais. Iki tol pora laimėjimą dalino labdarai.

Tiesa, dabar A.Snelius norėtų parduoti savo maždaug 372 kvadratinių metrų ploto namą su keturiais miegamaisiais, jei tik rastų pirkėją. Vyras norėtų grįžti į Burbanko miestą, kur prieš nusišypsant sėkmei loterijoje, gyveno kartu su žmona.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius