Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Margai „sprogęs“ menas

Ieškodami unikalių savo idėjų išraiškos priemonių, menininkai sumąsto kuo įdomiausių projektų. Kalifornijoje, JAV, gyvenantis Alanas Saileris pasirinko fotomeną, tačiau šį jis kuria naudodamas kulkas ir kitus išradingus dalykėlius.
Temos: 1 Menas

A.Saileris garsėja savo greitąja fotografija. Jo darbuose – vaizdai, kurių žmogaus akis normaliai nemato. Menininkas nuotraukose pagauna veiksmą, įvykstantį per milijoninę sekundės dalį, pranešė Telegraph.co.uk. Tam amerikietis naudoja paties sukurtą patobulintą fotoaparato blykstę.

Neįprastus kadrus A.Saileris padaro iššaudamas kulką ar šratą į kuo įvairiausius objektus. Pageidautina, kad šie būtų margi. Jo menui tinka ir pomidorai, ir saldainiai, ir kalėdiniai žaisliukai ar vaškinės kreidutės. Svarbiausia – sprogimas. Tiesa, kai kam amerikiečio nuotraukos gali atrodyti agresyvios, nes jų esmė – perteikti objekto susidūrimo su kulka momentą. Neabejotinai, trokšdamas padaryti gerą kadrą, A.Saileris sunaikino begalę pomidorų, želės ir eglutės burbulų.

Dar vienas dalykas, kuriuo gali pasigirti menininkas tas, kad savo kūriniams jis nenaudoja ypač geros technikos. Jis fotografuoja veidrodiniu fotoaparatu, mėgėjams skirtu „Nikon D40“, o stulbinančiai trumpą akimirką pagauna savo gamybos blykstės pagalba.

Tam, kad tiksliai nusitaikytų į objektą menininkas naudoja ir lazerį, kurį galima pastebėti kai kuriose jo nuotraukose.

Smagiausia tai, kad veikiausiai kur kas lengviau tokį meną pagaminti kompiuteriu, tačiau A.Saileris ieško būdų, kaip nufotografuoti tikrą, gyvą vaizdą.

Tam, kad išgautų gražų daikto sprogimo vaizdą, menininkas keičia kulkos paleidimo greitį. „Šaudymas man varo stresą. Užtrunka įsirengti, pasiruošti. O po to tik „bum“ ir baigta. Dažnai nepavyksta padaryti gerą kadrą, o visa aplinka sutepta, kamera aptaškyta“, – apie sudėtingą savo sumanymo įgyvendinimą kalbėjo A.Saileris. Vyras į pomidorus ir kitus daiktus šaudo savo paties garaže, tad ir apsikuopti turi pats.

Menininko darbus galite pamatyti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius