Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvą dengė keistas debesis – vaizdas lyg iš filmo „Nepriklausomybės diena“ (video)

Žmonės, matę filmą „Nepriklausomybės diena“, panašų į vieną iš įspūdingiausių filmo momentų galėjo išvysti šią savaitę, kai virš Maskvos kybojo žiedo formos debesis.
debesis
Keistas debesis virš Maskvos. / Kadras iš „Yotube.com“ vaizdo įrašo

Blyškus aukso atspalvio apvalus apskritimas danguje buvo matomas trečiadienį vakarinėje Rusijos sostinės dalyje ir filmavimo kamera buvo įamžintas apstulbusių Maskvos gyventojų.

Meteorologai atmetė visas antgamtinių jėgų teorijas ir danguje pasirodžiusį reiškinį pavadino optiniu efektu.

„Oro srovės judėjo pro Maskvą, kai jos susidūrė su oru, keliaujančiu nuo Arkties. Tuo metu iš vakarų švietė saulė ir dėl to susidarė toks reginys. Tai grynai optinis efektas, nors jis ir atrodo įspūdingai. Jei pažvelgtume įdėmiau, pastebėtume saulės spindulius, besiskverbiančius pro debesį. Gali būti, kad kai buvo filmuojamas video, saulė jau leidosi. Jei debesis stebėtume nuolatos, pamatytume daug kitų stebinančių reginių“, – sakė Maskvos meteorologų atstovas.

Kai kurie gamtosaugininkai kaltino miesto užterštumą dėl šio keisto debesies susidarymo, bet meteorologai greitai atmetė kaltinimus.

„Šis fenomenas neturi nieko bendro su pramonės padariniais. Esant tokioms oro sąlygoms dėl užterštumo nebūtų galėjęs kilti toks efektas“, – teigė meteorologas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius