Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maži gyvenimo stebuklai – visai šalia mūsų

Gera žinia tiems, kurie pavargo nuo krizės, beprotiško tempo ir kompiuterinių technologijų – tikrą atgaivą sielai jie gali rasti debiutuojančios autorės Ievos Anelauskaitės lyrikos knygoje „Skambėjimas atskirai“.
Ievos Anelauskaitės knyga „Skambėjimas atskirai“
Ievos Anelauskaitės knyga „Skambėjimas atskirai“ / Organizatorių nuotr.

Knyga patraukia atsargiu ir nuoširdžiu prisilietimu prie žmogaus jausmų, stebina šiandien gana retais gamtos sukeltų pojūčių išgyvenimais ir poetine raiška, neįprastai autorės lūpomis suskamba ir nustebina , regis, visiems puikiai žinomos metaforos, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

Knygą „Skambėjimas atskirai“ galima palyginti su muzikos kūriniu, susidedančiu iš keturių dalių – „Aš“, „Tu“, „Mudu“ ir „Skambėjimai“ – kurių kiekviena turi savo dalinę temą ir raišką, tačiau visas jas sieja nesumeluota moters sielos istorija, kurioje įvairiais sąskambiais girdimas amžinasis „dviejų“ leitmotyvas: vėjas ir saulė, dangus ir žemė, lietus ir vaivorykštė, Jis ir Ji.

Savo įspūdžiais apie „Skambėjimą atskirai“ dalijasi Vytenis Pauliukaitis: „Mane labai nustebino ir pradžiugino ši knygelė. Radau joje daug tikrumo, natūralumo, emocijų šviežumo ir minties grožio“, – sako daugiau su televizija, muzika ir šokiu nei poezija susiduriantis visiems gerai žinomas režisierius.

Natūralumo ir šviežumo knygelei suteikia ne tik turinys, bet ir apipavidalinimas. Vasariška viršelio pieva sušildo net ir žvarbią rudens dieną. Knygą iliustravusi šiaulietė Laura Buzienė, kaip ir lyrikos autorė – nėra profesionalios menininkės. Kurdamos knygelės išorę, abi moterys siekė, kad knyga būtų harmoninga – graži ir šilta.

„Į šią knygą sudėjau tai, kas manyje gyveno, skambėjo, kuo kvėpavau. Norėčiau, kad skubėdami savo kasdienybėse mes sugebėtume kartkartėmis stabtelėti, išvysti mažus gyvenimo stebuklus: smilgą šalikelėje, vaivorykštę, išgirstume sniego girgždėjimą. Norėdami suskambėti patiems sau ir kažkam šalia savęs, turime įsileisti į save mus supantį pasaulį, bei jį atspindėti.“ – sako Ieva A.

„Rudens darganoje, siaučiant vėjams ir pirmosioms šlapdriboms, neretai pasijuntame mažyčiai, bejėgiai, ieškome šilumos, jaukumo ir tikrumo. Gal, vakarams ilgėjant, rastume laiko apdovanoti save “žodžiais, suvertais tarsi žemuogės ant smilgos, kad juos prarytume po vieną ir įkristų jie giliai į širdį“, – šypsosi autorė.

Neseniai Ieva A. kartu su VšĮ „Kultūros artelė“ pradėjo naują literatūrinį edukacinį ciklą vaikams ir jaunimui, „Žodžiai nuo smilgų“, kuris darniai papildo projekto „Kurk Lietuvoje“ meninės saviraiškos galimybes. Grožinė literatūra (ypač – poezija) leidžia įsiklausyti į savo sielos virpesius, padeda išlaisvinti jausmus, skatina imlumą bei atvirumą.

„Norėčiau, kad augdami vaikai mokytųsi atidžiau žvelgti į pasaulį, pastebėtų mažus stebuklus artimiausioje aplinkoje – gamtoje, žmonėse, netgi buityje. Kad skaitymas taptų jiems atgaiva sielai, o kūryba – savęs ieškojimu ir pasidalijimo džiaugsmu“ – sako „Žodžiai nuo smilgų“ sumanytoja Ieva A. Ievos Anelauskaitės knygą „Skambėjimas atskirai“ nedideliu tiražu išleido leidykla „Žaltvykslės knygos“.

Knygą įsigyti galima vieninteliame – Katedros knygyne, Šventaragio g. 4, Vilniuje. Mėgstantiems naudotis internetu, ją galima nusipirkti www.patogupirkti.lt, www.pigu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius