Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažiausias mokytojas pasaulyje dirba Indijoje

Dėl retos genetinės ligos 22 metų Azadas Singhas nustojo augti, kai jam tebuvo 5 metai. Nepaisant to, kad iš berniuko tyčiojosi mokykloje, jis visados svajojo būti mokytoju, rašo dailymail.co.uk.
Azadas Singhas
Azadas Singhas / day.az nuotr.
Temos: 2 Mokytojai Indija

„Aš pasiekiau tai, ko norėjau, ir įgyvendinau savo svajonę“, – sako 22 metų mokytojas A.Singhas, dirbantis Harjano miesto mergaičių mokykloje, kur moko darbo kompiuteriu įgūdžių.

Azadas yra mažiausias mokytojas pasaulyje. Jo ūgis – vos 90 centimetrų, o svoris – 15 kilogramų, mokytojas drabužius perka vaikams skirtose parduotuvėse.

Moksleivės vadina jį „Čotu“, išvertus tai reiškia „mažasis ponas“. Mokytojas dėl to nė kiek nenusimena. Norėdamas ką nors parašyti ant lentos, Azadas turi užlipti ant stalo. 

Mokytojas atrodo kaip 6 metų vaikas, tačiau išvaizda nė kiek netrukdo mokytojauti, nes moksleivės Azado įdėmiai klauso. Dabar mokytojas uždirba  10 tūkst. rupijų (120 eurų) per mėnesį. Indijoje tai daugiau nei vidutinis atlyginimas.

Azado 19-metė sesuo Laxmi taip pat turi minėtą sutrikimą, tačiau tėvai neturėjo lėšų hormonų injekcijoms, skatinančioms augimą.

Tuo tarpu A.Singho motina, 52  metų Parvati, didžiuojasi sūnumi: „Jis pagaliau rado savo laimę“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius