Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažiausiu pasaulio žmogumi greičiausiai bus pripažintas nepalietis (nuotraukos, video)

Nepale gyvenančiam mažiausio pasaulio žmogaus titulo siekiančiam jaunuoliui Guinnesso rekordus registruojantys pareigūnai atlieka paskutinius matavimus.
Khagendras Thapa Magaras
Nepalietis Khagendra Thapa Magaras / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vos 65,5 centimetro ūgio Khagendrai Thapa Magarui mažiausio žmogaus vardas turėtų būti suteiktas ketvirtadienį, per aštuonioliktąjį jo gimtadienį, kai pasaulio rekordus registruojančios organizacijos pareigūnai užregistruos jo duomenis.

Specialiai į vaizdingą Pocharos miestą Himalajuose atvykusi arbitrų komanda atlieka privalomuosius paskutinius matavimus.

„Khagendra bus išmatuotas ir pasvertas, dalyvaujant Nepalo daktarui ir Guinnesso pasaulio rekordų pareigūnams. Jis bus matuojamas gulintis ir stovintis“, – sakė organizacijos atstovas Nepale Siddartha Lama.

„Vieną kartą tai bus padaryta ryte, kitą – vakare. Tada rezultatai bus išsiųsti vertinti į Londoną“, – sakė jis.

Vos pusšešto kilogramo sveriantį Kh.Th.Magarą nuo pasaulio rekordo skiria vos viena diena. Dabar mažiausio žmogaus titulas priklauso 24 metų kolumbiečiui Edwardui Hernandezui, kuris yra pora colių (apie 5 cm) aukštesnis už varžovą.

Nepalietis jau ir dabar yra gerai žinomas savo šalyje. Kelis kartus jis buvo susitikęs su ministru pirmininku, pozavo nuotraukoms su „Mis Nepalas“ ir yra paskelbtas šalies turizmo ambasadoriumi.

Praėjusį mėnesį jis vyko į Riplio keistenybių muziejaus organizuotą kelionę į Niujorką, o ten nusifotografavo su visų laikų aukščiausiu žmogumi – 2,44 metro amerikiečiu Robertu Wadlow.

Jaunuolio tėvas, nedidelės gyvenvietės krautuvėlės savininkas, sako nežinantis, kodėl sūnus nustojo augti. Nors sakoma, kad paauglys serga proporcinguoju nanizmu.

Tokie žmonės paprastai gyvena apie 20 metų.

Iki šiol žemiausias pasaulyje gyvenęs žmogus buvo Gulas Mohammedas iš Indijos, kurio ūgis tesiekė 57,1 cm. Tačiau šie duomenys niekada nebuvo patvirtinti nepriklausomų ekspertų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius