Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„McDonald's“ šviesoje pamokas ruošusį Danielių iš Filipinų pastebėjo pasaulis ir parėmė valdžia

Devynmetis Danielius E.Cabrery iš Filipinų išgarsėjo visame pasaulyje, kai socialiniuose tinkluose išplito studentės Joyce Gilos Torrefrancos padarytos nuotraukos. Jose matosi, kaip berniukas pamokas ruošia šalia „McDonald's“ restorano, nes čia jam pakanka šviesos. Vaikas ir jo šeima sulaukė finansinės pagalbos ir galbūt namų darbus jau galės ruošti savo namuose.
Danielius pamokas ruošė „McDonald's“ šviesoje
Danielius pamokas ruošė „McDonald's“ šviesoje / Joyce Gilos Torrefrancos/„Facebook“ nuotr.

Berniukas namų darbus ruošia knygas pasidėjęs ant mažo suoliuko, o vietoj lempos jam šviečia „McDonald's“ langai. Tokios nuotraukos socialiniuose tinkluose pasirodė birželio 23-iąją ir vos per savaitę išplito visame pasaulyje.

Danielius kartu su dar penkiais broliais ir seserimis miegojo kioske, kur jo mama pardavinėja maistą. Jų namai sudegė prieš kelerius metus. Kioske nėra elektros energijos, bet yra suoliukai klientams. Su vienu iš jų sutemus berniukas ir traukdavo į automobilių stovėjimo aikštelę prie „McDonald's“, norėdamas paruošti namų darbus. Šviesos, sklindančios per greito maisto restorano langus, jam visiškai pakako.

Nuotraukos užkariavo socialinius tinklus. Vietos televizija ABS-CBN pakvietė berniuką ir jo mamą į studiją, kad jie galėtų papasakoti savo istoriją. Danieliaus mama Christina Espinosa prisipažino uždirbanti vos 1,7 dolerio per dieną.

Vėliau istorija nuskambėjo ir radijo stoties eteryje, kur berniukas papasakojo apie svajonę užaugęs būti policininku. Taip pat jis sakė, kad paruošęs pamokas mėgsta piešti, dažniausiai – Supermeną. 

VIDEO: Danieliui, ruošusiam pamokas „McDonald's“ šviesoje, norima padėti

Šis pasisakymas sujaudino ne vieną ir patraukė Filipinų valdžios atstovų dėmesį. Politikas Samuelis Pagdilao skyrė berniukui stipendiją, o jo mamai – paramą savo verslui įkurti. Paramos jie sulaukė ir iš socialinių darbuotojų.

Studentė, išplatinusi šias nuotraukas, savo „Facebook“ profilyje, parašė nemaniusi, kad paprasta nuotrauka gali ką nors pakeisti. „Mes sugebėjome padėti Danieliui pasiekti jo svajones. Tikiuosi, kad jo istorija tęsis, paliesdama mūsų širdis, kad visada mus inspiruotų ir motyvuotų kasdienės gyvenimiškosios istorijos“, – rašė Joyce Gilos Torrefranca.

Joyce Gilos Torrefrancos/„Facebook“ nuotr./Danielius pamokas ruošė „McDonald's“ šviesoje
Joyce Gilos Torrefrancos/„Facebook“ nuotr./Danielius pamokas ruošė „McDonald's“ šviesoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius