Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meilė ir kova Ukrainoje: „Berkut“ karys pamilo jį sustabdžiusią žurnalistę, o protestuotojas pasipiršo ant barikadų

Vienas ukrainiečių antivyriausybinių protestų dalyvis su šalmu, balaklava ir neperšaunama liemene per megafoną išpažino savo meilę, priklaupė ant vieno kelio ir pasipiršo savo draugei, jo bendražygiams ta proga uždegus dūminius užtaisus.Savo ruožtu "Berkut" karys pasipiršo jį sustabdžiusiai žurnalistei.
Vedybos Maidane
Vedybos Maidane / Youtube.com stopkadras

„Kova keičia žmones. Matau, kaip keičiuosi pats ir kaip keičiasi mano bendražygiai“, – sakė jaunas vyras netoli barikadomis aptverto opozicijos palapinių miestelio sostinėje Kijeve.

Šaltą šeštadienio vakarą jis paskambino savo merginai, su kuria draugauja jau pusantrų metų, ir paprašė ateiti pas jį prie barikadų.

„Mano protas ramus, bet širdis verda“, – sakė jis.

Netoli riaušėms pasirengusios milicijos linijų vyras iš radikalios opozicinės grupės „Pravyj sektor“ išsitraukė mažą raudoną dėžutę su žiedu ir paprašė draugės už jo tekėti.

Netoli riaušėms pasirengusios milicijos linijų vyras iš radikalios opozicinės grupės „Pravyj sektor“ išsitraukė mažą raudoną dėželę su žiedu ir paprašė draugės už jo tekėti.

Emocijų apimta jaunoji moteris linktelėjo, nusišypsojo ir nusitraukė nuo burnos rudą balaklavą, kad pabučiuotų savo būsimą vyrą – aidint dešimčių protestuotojų sveikinimo šūksniams ir pirotechnikos priemonėms. Netoliese buvę protestuotojai taip pat uždegė raudonus dūminius užtaisus.

Vienas draugas įteikė jai raudonų rožių puokštę, būsimasis jaunikis sušuko karo laikų nacionalistinį šūkį „Šlovė Ukrainai!“, o protestuotojai atsakė skanduote „Šlovė didvyriams!“.

Vyras nusprendė pasipiršti gatvėje netoli Nepriklausomybės aikštės, kur praėjusį mėnesį buvo kilę kruvini susirėmimai.

„Neturiu žodžių, esu laimingas!“ – sakė vyras, kuris, kaip ir dauguma karingai nusiteikusių protestuotojų, atsisakė nurodyti savo vardą dėl galimo baudžiamojo persekiojimo.

„Jau seniai norėjau tai padaryti, bet, nelaimei, – ar laimei – prasidėjo revoliucija, tad nusprendžiau tai padaryti čia“, – pasakojo jis.

„Pradėjau kitaip žiūrėti į gyvenimą. Viskas pasidarė daug paprasčiau. Štai kodėl padariau tai dabar“, – sakė minimas vyras, kuris paskui nusivedė sužadėtinę drauge su procesija į kitą barikadų pusę, atgal į netoliese esančią "Pravyj sektor" būstinę viename užimtame pastate.

Facebook nuotr./Protestuojanti Lida Pankiv užkariavo „Berkut“ kario širdį.
Facebook nuotr./Protestuojanti Lida Pankiv užkariavo „Berkut“ kario širdį.

„Berkut“ karys pasipiršo opozicionierei

Maidanas per pastaruosius kelis mėnesius tapo labai populiaria vedybų ir piršlybų vieta.  (žiūr. susijusius video). Tačiau bene labiausiai Ukrainą sudrebino „Berkut“ kario ir 24 metų TV reporterės, palaikiusios opoziciją, Lidos Pankiv meilės istorija. Prieš pat 2013-ųjų Kalėdas karys pasipiršo.

Laisvu nuo tarnybos metu "Berkut" karys stovėdavo opozicijos pusėje, o darbo metu grįždavo kitapus.

„Tavo telefono numerį įsiminiau, kai jį sakei draugei, – rašė jis mylimajai SMS. – Naktį stovėjau prieš tave su skydu. Galvojau, kad tu – nenormali. Bet kai tu su drauge sustabdei mūsų dalinį nuo Maidano valymo operacijos, supratau, kad noriu tave vesti. Andrejus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius