Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksikos mokslininkai: majai „neužšifravo“ pasaulio pabaigos 2012 metais

Majų pranašystės, kad 2012 metais ateis pasaulio pabaiga, neegzistuoja, tikina Meksikos nacionalinio universiteto mokslininkai, tiriantys senąją Meksikos civilizaciją.
Majų kalendoriaus fragmentas
Majų kalendoriaus fragmentas / wikimedia.org nuotr.

Pasaulyje sklando nemažai teorijų, kad 2012 metais ateis pasaulio pabaiga. Didžioji dalis šių teorijų paremtos senovės majų sudarytu kalendoriumi, kuris baigiasi 2012-ųjų gruodžio 21 dieną.

Tačiau Meksikos mokslininkai teigia, kad majai jokių nuorodų apie gresiančią pasaulio pabaigą savo kalendoriuje nedarė. Anot tyrėjų, jie tiesiog sudarė kalendorių iki šios datos. Be to, majai laikėsi teorijos, kad „istorija nuo tam tikros akimirkos ima kartotis“.

Beje, jau ir 2009 metais gvatemalietis majų palikuonis Apolinario Chile Pixtunas tvirtino, kad bandymai susieti pasaulio pabaigos skaičiavimą su majų kalendoriumi tėra vakariečių pasaulėžiūros padarinys ir neturi nieko bendra su tikrąja majų mitologija. Jis tikino jau esąs pavargęs nuo visos tos isterijos. Jo teigimu, 2012 metų gruodžio 21 dieną baigiasi svarbus majų tautai etapas, tačiau tai nereiškia pasaulio pabaigos.

„Majai niekada nekalbėjo, kad laikas eina į pabaigą, niekada nesakė, kad turi atsitikti kažkas baisaus“, – jo žodžius patvirtino ir žymus majų kultūros tyrinėtojas Davidas Stewartas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius