Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksikos prezidentas: milijardierius Carlosas Slimas planuoja išeiti į pensiją

Meksikos telekomunikacijų magnatas ir vienas turtingiausių pasaulyje žmonių Carlosas Slimas planuoja per ateinančius šešerius metus išeiti į pensiją, pareiškė Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras.
17. Carlosas Slimas – „Grupo Carso“ vadovas
Carlosas Slimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Žurnalas „Forbes“ turtingiausių pasaulio žmonių 2019 metų sąraše 79 metų C.Slimui skyrė penktą vietą, o jo šeimos turtą įvertino 64 mlrd. JAV dolerių.

„Jis nori išeiti į pensiją ir nori tai padaryti per kitus šešerius metus“, – pareiškė A M.Lopezas Obradoras per spaudos konferenciją ir pridūrė, jog magnatas pats neseniai jam tai pasakė.

C.Slimo žentas Arturo Eliasas Ayubas (Artūras Eliasas Ajubas) patvirtino, jog magnatas kalbėjosi su šalies prezidentu. Tačiau jis atvirai nepasakė, jog magnatas planuoja išeiti į pensiją.

„Ponas Slimas prezidentui pasakė, kad jų abiejų laukia šešeri sunkaus darbo metai. Prezidentui – dėl kadencijos, o [C.Slimui] – dėl jo amžiaus“, – parašė tviteryje A.E.Ayubas, einantis vadovaujančias pareigas C.Slimo bendrovėje „America Movil“, kuri yra viena didžiausių pasaulyje mobiliojo ryšio operatorių.

Naujojo Meksikos prezidento santykiai su verslo sektoriumi, įskaitant C.Slimą, iki šiol buvo gana sudėtingi.

Milijardierius dosniai investavo į naujo 13 mlrd. JAV dolerių vertės Meksiko oro uosto projektą, kurį A.M.Lopezas Obradoras nutraukė, sulaukęs prieštaringų vertinimų.

Tačiau C.Slimas, kurio verslo interesai neapsiriboja mobiliuoju ryšiu ir taip pat apima statybos, nekilnojamojo turto, kasybos ir žiniasklaidos sektorius, aiškiai stengiasi užmegzti gerus santykius su šalies prezidentu.

Šį mėnesį jis dalyvavo prezidento kadencijos šimtadienio proga surengtoje ceremonijoje ir reporteriams pareiškė esąs tikras, kad A.M.Lopezas Obradoras sugebės tinkamai valdyti ekonomiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius