Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mėnulyje žada pastatyti piceriją

Tarptautinės kompanijos „Domino“ padalinys Japonijoje puoselėja planus pastatyti naują piceriją Mėnulyje. Iki šios idėjos realizavimo, žinoma, kol kas toli, o ir pati kompanija konkrečių statybos terminų neskelbia, tačiau tokio statinio viziją ir verslo idėją jau turi.
Kompanija „Domino“ puoselėja planus pastatyti naują piceriją Mėnulyje.
Kompanija „Domino“ puoselėja planus pastatyti naują piceriją Mėnulyje. / „Domino“ nuotr.
Temos: 1 Mėnulis

„Domino“ atstovų teigimu, pradėjus Mėnulyje statyti bazę, poreikį tokiai picerijai pajaustų į Žemės palydovą atvykstantys astronautai, praneša „The Telegraph“.

Reikia pasakyti, kad kosmosą jau „įsisavino“ kompanija „Pizza Hut“, 2001 metais nusiuntusi picą į Tarptautinę kosminę stotį. Norėdama „įveikti“ konkurentą, kompanija „Domino“ nusprendė Mėnulyje pastatyti betoninį restoraną.

Ji su statybos firma „Maeda“ susitarė dėl bendro projekto šiam tikslui įgyvendinti. Tiesa, iki įgyvendinimo dar nemažai vandens nutekės, tačiau bent jau Mėnulio picerijos sąmatą jie bus padarę pirmieji.

Pirminiais skaičiavimais, naujoji picerija turėtų kainuoti apie 15 milijardų dolerių. Iš jų beveik 5 milijardai bus skirti vien 70 tonų sveriančioms statybinėms medžiagoms ir įrangai, supakuotoms į 15 paketų, nugabenti į Mėnulį. Siekdama sutaupyti, „Domino“ svarsto galimybę betono gamybai naudoti Mėnulio gruntą.

Restorano Mėnulyje dizainą kompanija jau yra sukūrusi: picerija bus dviejų aukštų 26 metrų skersmens. „Domino“ atstovo spaudai Tomohide Matsunaga žodžiais, jų firma mano, jog ateityje Žemės palydove žmonių tikrai netrūks – jame gyvens ne tik ten dirbsiantys astronautai, bet ir eiliniai žmonės.

Kol kas visa tai – ne daugiau kaip laki fantazija, tačiau idėja pakankamai originali.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius