-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mergaitę ispanę išgelbėjo motinos įsčiose atlikta plaučių operacija

Mergaitės ispanės gyvybę išgelbėjo medikai, operavę jos plaučius dar jai būnant motinos įsčiose. Šiandien pusantrų metukų Alaitz Corominas laiminga ir sveika, rašo „Daily Mail“.
Mergaitė vardu Altaz Corominas su savo tėvais
Mergaitė vardu Altaz Corominas su savo tėvais / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Plaučiai

Ši mergaitė yra pirmasis vaikas, kuriam dar vaisiaus stadijoje, likus trims mėnesiams iki gimdymo, sėkmingai atlikta tokia operacija.

Medikai jai suteikė tik 10 proc. galimybę, kad per operaciją mergaitė išgyvens, tačiau chirurgai iš Barselonos operavo jos užblokuotus bronchus.

Specialistai įvedė endoskopą – vamzdelį su kamera gale, kad per jos burną į trachėją ir plaučius galėtų patekti chirurginiai instrumentai.

Mergaitės plaučių vaizdas operacinėje buvo rodomas dideliame ekrane ir dar kartą patvirtino, jog dar negimusi mergaitė kenčia nuo bronchų atrezijos. Tai yra patologija, kai bronchai arba, kitaip tariant, oro vamzdeliai, kurie veda iš trachėjos į plaučius, nėra tinkamai sujungti su centriniais kvėpavimo takais, todėl kvėpuoti beveik neįmanoma.

Procedūra, per kurią medikai sujungė dešiniojo plaučio bronchų vamzdelius su mergaitės kvėpavimo takais, truko pusvalandį.

„Paprastai tokiais atvejais reikia operuoti greitai, tarsi tai būtų banko apiplėšimas“, – teigia operacijai vadovavęs chirurgas Eduardas Gratacosas. Pasak jo, medikai turėjo būti labai atsargūs, nes operacija buvo atliekama visai šalia širdies, kurios audinys buvo toks plonas, kaip cigarečių popierius.

Alaitz, kurios vardas jos tėvų gimtąja baskų kalba reiškia „džiaugsmas“, buvo operuota 26-ąją jos motinos nėštumo savaitę. Po to motina ją išnešiojo beveik pilną 9 mėnesių terminą ir pagimdė 2010 m. lapkritį.

Mergaitė vystosi visiškai taip pat, kaip kiti jos amžiaus vaikai, ir, pasak medikų, gyvens visiškai normalų gyvenimą.

„Ji yra visiškai normali. Ji pabunda laiminga, ji juokiasi, jei yra patenkinta, ji verkia, jei yra alkana“, – kalbėjo jos motina Monica Corominas. Taip pat ji pridūrė, kad operacija nėštumo metu buvo vienintelė išeitis, kitaip būtų tekę nėštumą nutraukti.

Defektą vaisiaus plaučiuose medikai pastebėjo atlikdami įprastą ultragarso tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius