-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milijardierius iš Australijos Kinijoje statys „Titaniką II“

Vienas iš turtingiausių Australijos žmonių Clive'as Palmeris Kinijos valstybinei laivų statybos įmonei „CSC Linling Shipyard“ pateikė neįprastą užsakymą – pastatyti XXI amžiaus „Titaniką“.
„Titanikas“ 1912 metais
„Titanikas“ 1912 metais / „Scanpix“ nuotr.

Kalnakasybos magnatas, milijardierius C.Palmeris Australijos žiniasklaidai atskleidė, kad laivo statybos prasidės kitų metų pabaigoje, o jau 2016 laivas bus pasirengęs išplaukti į jūrą, pranešė BBC.

C.Palmeris sakė, kad naujasis laivas turės būti kuo panašesnis savo išvaizda ir kitais parametrais į legendinį „Titaniką“, tačiau aprūpintas moderniomis technologijomis.

„Jis net mažiausiomis smulkmenomis atkartos originaliojo „Titaniko“ prabangą, tačiau, žinoma, turės aukščiausio lygio XXI amžiaus technologijas ir pačias naujausias navigacijos ir saugumo sistemas“, – pareiškė C.Palmeris.

Šią žinią milijardierius paskelbė prabėgus vos porai savaičių po visame pasaulyje minėto legendinio „Titaniko“ katastrofos šimtmečio.

Prabangus ir didžiausias savo meto keleivinis laineris jau pirmojo reiso metu iš Sautamptono į Niujorką rėžėsi į ledkalnį ir nuskendo 1912 metų balandžio 15 dieną. Per katastrofą žuvo daugiau nei 1500 žmonių.

„Žinoma, jis nuskęs, jeigu jo šone pramušite skylę“, – atsakė C.Palmeris į žurnalistų klausimą, ar „Titaniko“ kopiją įmanoma nuskandinti.

Naujojo „Titaniko“ statybos kaina kol kas nėra tiksliai apskaičiuota, sakė C.Palmerio atstovas spaudai.

Kalnakasybos magnatas iš Kvinslando verslo ryšiais stipriai susijęs su Kinija. Pastaruoju metu jis ėmė plėsti savo verslą turizmo srityje ir planuoja sukurti prabangių lainerių laivyną.

Planus apie „Titaniką II“ C.Palmeris atskleidė tą pačią dieną kaip ir savo politines ambicijas. Kitoje tądien surengtoje spaudos konferencijoje turtuolis paskelbė ketinąs dalyvauti artėjančiuose federaliniuose rinkimuose Kvinslande.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius