-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milžinas iš Indonezijos pretendavo būti pripažintas aukščiausiu žmogumi pasaulyje (atnaujinta 14.58 val., video)

25 metų indonezietis darbininkas pretendavo į aukščiausio pasaulio žmogaus titulą, kuris šiuo metu priklauso Turkijos ūkininkui Sultanui Kesenui. Tačiau atlikus oficialius matavimus paaiškėjo, jog šio titulo jis negaus.
Suparwonas
Suparwonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Indonezija

Per neoficialų matavimą nustatyta, kad Suparwono, kuris, kaip ir dauguma indoneziečių, prisistato tik vardu, ūgis yra 2,71 metro. Dabartinio pasaulio aukštaūgių rekordininko S.Keseno ūgis – 2,47 metro.

Indonezietis išgarsėjo šią savaitę, kai vienas jo giminaitis, gyvenantis tame pačiame kaime, pakvietė kaimynus, kad nufotografuotų šį milžiną.

Po kelių dienų vyras iš Tri Tungal Jajos kaimo, esančio Sumatros salos pietinėje Lampungo provincijoje, buvo pakviestas į sostinę Džakartą dalyvauti televizijos pokalbių laidose. Jose buvo pristatomas kaip „milžinas iš Lampungo“.

„Mūsų komanda šiandien paskelbs jį aukščiausiu vyru Indonezijoje. Ankstesnis rekordas buvo 2,21 metro, – sakė Indonezijos rekordų muziejaus vadovas Ngadri. – Stengsimės, kad jis būtų užregistruotas Guinnesso rekordų knygoje kaip aukščiausias žmogus pasaulyje.“

Suparwono sakė, kad kartais didžiuojasi savo ūgiu, tačiau prisipažino, jog  tai „sukelia nemažai rūpesčių, nes negaliu gyventi kaip normalūs žmonės“. Aukštaūgis skundėsi, kad sunku važinėti visuomeniniu transportu ir rasti tinkamo dydžio drabužių.

„Kasdien suvalgau 3 kilogramus ryžių ir bent 15 kiaušinių“, – sakė Suparwonas.„Būdamas dešimties, pradėjau suvokti, kad esu išskirtinio ūgio. Tuo metu jau buvau aukščiausias savo mokykloje ir kaime, – sakė vyras naujienų agentūrai AFP ir pridūrė: – Kasdien suvalgau 3 kilogramus ryžių ir bent 15 kiaušinių.“

„Suparwono paauglystėje svajojo tapti garsiu krepšininku ir daug sportavo, tačiau jo organizmas negalėjo atlaikyti profesionalių žaidėjų patiriamo krūvio“, – sakė buvęs aukštaūgio treneris Willy Winoto.

„Po dvejus metus trukusių treniruočių tapo aišku, kad jis dėl kaulų problemų negalės tapti nacionalinės rinktinės žaidėju. Dėl anatomijos ypatybių jis negalėtų tapti pajėgiu sportininku“, – sakė W.Winoto.

Šiuo metu Suparwono gyvena su tėvais ir verčiasi atsitiktiniais darbais kaime. Tačiau Lampungo gubernatorius Sjachroedinas Zainalas pažadėjo jam rasti „tinkamą darbą“ ir paskirti šios provincijos ambasadoriumi.

„Jis – viena iš mūsų provincijos vertybių. 2010-aisiais paskelbsime jį Lampungo simboliu“, – sakė gubernatorius. 

Atnaujinta 14.58 val. Indoneziečiui nepavyko būti pripažintam aukščiausiu žmogumi pasaulyje. Kaip skelbia „Guardian“, paaiškėjo, kad jo ūgis yra 5 centimetrais mažesnis nei S.Keseno. Anksčiau, atlikus neoficialus matavimus, buvo teigiama, jog indoneziečio ūgis yra 2,71 metro, tačiau oficialiai išmatavus paaiškėjo, jog Suparwono ūgis yra 2,42 metro, o S.Keseno – 2,47 metro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius