-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mirtina liga – galimybė pasipelnyti

Medikams diagnozavus mirtiną vėžio formą, 59-erių Jonas Matthewsas nusprendė, kad iš to gali pasipelnyti ir pastatė lažybų kontoroje už tai, kad iki šių metų birželio pirmosios liks gyvas.

Asbesto sukeltas vėžys, dar vadinamas mezotelioma, J.Metthewsui buvo diagnozuotas 2006 metais Didžiosios Britanijos Harefieldo ligoninėje. „Kai man diagnozavo mezoteliomą, man pasakė, kad tai yra tarsi mirties bausmė. Per daug nesijaudinau – kiekvienas kažkada turime mirti“, – prisiminė britas.

Negana to, jis nusprendė, kad mirtina liga gali jam atnešti naudos. Lažybų kontoroje jis pastatė už tai, kad iki šių metų birželio 1 dienos liks gyvas.

Iki šiol Harefieldo ligoninėje mezotelioma sirgęs pacientas ilgiausiai išgyveno 25 mėnesius. J.Matthewsas šia nepagydoma liga jau serga 38 mėnesius, rašo „Sky News“.

„Manau, aš pirmas žmogus pasaulyje, kuris stato už savo gyvybę“, – sakė J.Matthewsas. Pirmadienį jis atsiims savo laimėtus 5 tūkst. svarų (19,7 tūkst. Lt).

Be to, jei jis išgyvens dar vienerius metus, laimės dar 10 tūkst. svarų (39,4 tūkst. Lt). Visus laimėtus pinigus jis ketina paaukoti vežiu sergančiųjų labdaros organizacijoms.

„Per visus 30 savo verslo metų nebuvau toks laimingas, galėdamas išmokėti laimėjimą“, – sakė lažybų kontoros atstovas Grahamas Sharpe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius