-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirusio amerikiečio name aptikti auksiniai turtai paveldėtoją pavertė milijoniere

Nevados valstijos Karsono miestelyje gyvenęs Walteris Samaszko buvo vienišius. Jo niekas nepažinojo, net jo mirtis liko nepastebėta. Tačiau turtų jo namuose nebuvo įmanoma nepastebėti. Į namą atvykę valdžios institucijos atstovai, vertindami jo turtą nustėro – garaže jie aptiko daugybę auksinių monetų, skelbia spiegel.de.
Aukso luitai
Auksas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tokios monetos, apie kurias galima tik pasvajoti“, – teigė turto valdytojas Alanas Gloveris. Teigiama, kad norėdamas išgabenti turtą į kitą vietą, vyras iš kaimyno pasiskolindavo karutį. 

Karsono miesto valdžios pareigūnai vyro namuose ieškojo dokumentų, kuriuose būtų nurodytas turto paveldėtojas. Namuose aptiktas šešiasdešimtųjų metų jo tėvo mirties liudijimas nuvedė pareigūnus pas Franciske gyvenančią Arlenę Magdanzą. Moteris, kaip nustatyta, yra vienintelė gyva mirusiojo pusseserė ir palikimo paveldėtoja. 

Kuomet teisininkas pasakė, kad pusbrolio turtas vertas milijonų, giminaitė buvo ne ką mažiau nustebusi, nei mirusiojo kaimynai. Niekas ramioje gatvėje, regis, nepažinojo vyro, nors jis čia gyveno jau apie 50 metų. Iki savo mirties, 1992-iais, name gyveno ir jo mama. 

„Nemanau, kad per tuos metus, kiek aš čia vaikštau, kada nors mačiau jį lauke“, – sakė paštininkas. Šalia gyvenantys kaimynai teigė taip pat nepažinoję vyro. W.Samaszko kūnas buvo rastas dar birželį. Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad dėl širdies sutrikimų miręs vyras anapus iškeliavo mažiausiai prieš mėnesį. 

Kaip jis užsidirbo pragyvenimui ir iš kur įsigijo auksinių monetų, žmonės nežino. Meksikietiškos, britiškos, amerikietiškos ir austriškos monetos mena net ir 1880, 1890 metus. Kai kurios buvo įpakuotos į foliją, kitos į polietileno maišelius ar plastikines dėžutes, sukrautos į šaudmenų dėžes. Kruopščiai saugoti ir kvitai, datuojami 1964 metais. Spėjama, kad monetas galėjo įsigyti dar jo mama. 

Kaip teigiamma, monetos neatrodo itin ypatingos, tačiau jų labai labai daug. „Jis nebuvo monetų kolekcionierius ar aukso investuotojas“, – sakė turto valdytojas Alanas Gloveris. 

Be auksinių turtų, senolio banko sąskaitoje buvo apie 1 000 eurų, nustatyta, kad šis buvo atlikęs investicijų už 125 000 eurų. Jo garaže stovėjęs 1968 metų „Ford Mustang“, vertas apie 13 000 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius