-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mobilieji telefonai sukelia alergiją

Su nepaaiškinamais žmonių ausų ir skruostų išbėrimais susidūrę gydytojai turėtų prisiminti, kad odos alergiją gali sukelti pernelyg intensyviai naudojami mobilieji telefonai, ketvirtadienį pranešė Didžiosios Britanijos dermatologų asociacija.
Pokalbis
Pokalbis / Photos.com nuotr.

Remdamasi neseniai paskelbtais tyrimų rezultatais, asociacija pranešė, kad nikeliui alergiškų žmonių oda dažnai parausta arba ją išberia dėl vadinamojo „mobiliųjų telefonų dermatito“. Šią reakciją sukelia nikelio turinčios telefonų detalės, jeigu jos ilgą laiką liečiasi su oda.

„Gydytojai turėtų tai prisiminti, pamatę paciento skruosto arba ausies išbėrimą, kurio niekaip kitaip neįmanoma paaiškinti“, – sakoma asociacijos pranešime.

Pasak britų dermatologų, daugelis gydytojų nežino, kad mobilieji telefonai gali sukelti tokius simptomus.

Susirūpinimas dėl mobiliųjų telefonų saugumo padidėjo, mat šie prietaisai tapo neatsiejama daugelio žmonių kasdienio gyvenimo dalimi. Kita vertus, iki šiol nebuvo įrodyta, kad mobilieji telefonai gali sukelti rimtus sveikatos sutrikimus, tokius kaip smegenų vėžys.

„Išsivysčius mobiliųjų telefonų dermatitui, paprastai išberia skruostą arba ausį, nelygu kur metalinės telefono dalys liečiasi su oda, – sakoma pranešime. – Teoriškai taip pat gali būti sudirginta pirštų oda, jeigu daug laiko praleidžiate maigydami metalinius telefono mygtukus.“

Nikelis naudojamas gaminant įvairius daiktus - nuo mobiliųjų telefonų iki papuošalų ir diržų sagčių. Pasak JAV Mayo klinikos, šis odos kontaktas su šiuo metalu yra viena iš dažniausių alerginio dermatito priežasčių.

Rodailendo mieste Providense įsikūrusio Browno universiteto profesorius Lionelas Bercovitchus su bendradarbiais ištyrė aštuonių gamintojų 22 populiarių modelių mobiliuosius telefonus ir nustatė, kad nikelis naudojamas dešimties prietaisų apdailoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius