Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokslininkai: dėl globalinio atšilimo žmonės Europoje vis dažniau ims mirti nuo karščio, trumpės gyvenimo trukmė

Daugybę metų mokslininkai galvojo, kad dėl globalinio atšilimo sumažės žmonių mirštamumas nuo šalčio. Tačiau paskutiniai tyrimai rodo, kad atsiras naujas pavojus – vis daugiau europiečių ims mirti nuo karščio, skelbia „The Chronicle Herald“.
Klimato atšilimas
Klimato atšilimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Katalonijos universiteto mokslininkai teigia, kad klimatui vis labiau šylant daugiausia žmonių mirs karštuoju metų periodu, o ne šaltuoju, kaip kad yra dabar. Be to, meteorologų teigimu, 2040 metais žmonės nuo karščio jau mirs kur kas dažniau nei nuo šalčio.

Tyrimai rodo, kad 2070 metais dėl globalinio atšilimo kiekvienais metais Europoje mirs 15 000 daugiau žmonių. Europiečio gyvenimo trukmė sumažės 3–4 mėnesiais.

Tiesa, verta pažymėti, kad mokslininkai šiame tyrime nagrinėjo tik mirtis nuo šalčio bei karščio. Į mokslininkų akiratį nepakliuvo stichinės nelaimės, kurias iššauks klimato atšilimas.

Šio tyrimo metu naudojantis kompiuteriniais modeliais buvo analizuojamos galimos mirtys dėl globalinio atšilimo 200 Europos vietų.

Projekto vadovė teigė, kad tyrimo objektu buvo pasirinkta Europa, nes daryti išvadas viso pasaulio mastu kol kas negalima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius