-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mokslininkai: dėl vyrų bičiulystės kilusi grėsmė heteroseksualiems santykiams

Daugėjant neseksualinių santykių tarp dviejų vyrų kyla grėsmė heteroseksualiems santykiams, perspėja akademikai po to, kai tyrimas parodė, kad daugybė vyrų, susiradę artimus vyrus bičiulius, iš tokių santykių gauna daugiau pasitenkinimo nei iš ryšio su moterimi.
Pora
Pora / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Vyras Santykiai

Kaip skelbia portalas telegraph.co.uk, pastaraisiais dešimtmečiais artima vyriška draugystė tapo labiau priimtina, nes pasikeitė požiūris į homoseksualumą, tad vyrai esą nesibaimina demonstruoti bičiulystės.

Vis dėlto Winschesterio universiteto mokslininkai perspėja, kad tokios vyriškos bičiulystės pasekmės yra tai, kad vyrai lengviau dabar susidomi atsitiktiniu seksu. Tai esą kelia pavojų ilgalaikiams santykiams su moterimis.

Apklausę 30 paskutinio kurso studentų, mokslininkai atrado, kad 28 geriau emociniais klausimais atvirautų su vyru draugu, o ne su savo mergina. Dauguma taip pat teigė, kad konfliktus lengviau spręsti su vyrais, ir pažymėjo, kad jie saugo paslaptis, kuriomis jie pasidalijo, ir nepasakoja jų merginoms.

Dr. Stefan Robinson teigė, kad rezultatai „buvo reikšmingi ir keliantys nerimą“ moterims, jie esą perspėja, kad randasi seksizmo kultūra ir panieka priešingos lyties atžvilgiu.

Anot jos, kadangi dabar seksas tarp heteroseksualų pasiekamas be romantiškų santykių, bičiulystė tarp dviejų vyrų gali vis labiau būti pripažįstama kaip tikrieji santykiai, kur du heteroseksualūs vyrai gali gyventi kartu ir patirti visus tradicinių heteroseksualų santykių privalumus.

Visi vyrai, kurie buvo įtraukti į tyrimą, gyveno su heteroseksualiais vyrais ir pažinojo vienas kitą mažiausiai 18 mėnesių.

Iš 30 apklaustųjų 29 iš jų teigė, kad yra glamonėjęsi su tos pačios lyties draugu ir dauguma teigė, kad dažnai miega vienoje lovoje.

Aronas tyrėjams sakė: „Mes apsikabiname susitikę, mes miegame toje pačioje lovoje, kai nakvojame vienas pas kitą. Visi žino tai ir niekam tai netrukdo, nes kiti daro tą patį“.

Kitas tyrime dalyvavęs vyras vardu Martinas teigė, kad tai tas pats, kas turėti merginą.

Skirtumas – tik seksas

Paprašytas apibūdinti skirtumą tarp bičiulystės su vyrais ir romantinių santykių su moterimi, vienas iš dalyvavusiųjų tyrime Bobas atsakė, kad „tai yra seksas ir daugiau nieko“.

Dauguma apklaustų vyrų sakė, kad jie taip pat savo bičiuliams patikėjo paslaptis, kuriomis negalėjo dalintis su savo merginomis.

„Pavyzdžiui, Timas žino, kad man patinka klausytis Taylor Swift ir Beyonce, tačiau nuo merginos tai slepiu, nes ji mane nuteistų. Jaučiu, kad prieš ją turiu būti vyriškesnis“, – kalbėjo tyrime dalyvavęs Harvey.

Dr. S.Robinson pridūrė, kad jauni heteroseksualūs vyrai dabar kur kas labiau išsipasakoja vienas kitam ir palaiko, augina emocinę draugystę, paremtą sentimentalumu ir intymumu.

„Tai keliantys grėsmę moterims rezultatai. Šie vyrai mano, kad moterys yra pagrindinės jų elgesio reguliuotojos, ir tai tam tikrais atvejais jiems kelia panieką“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius