Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moteris pagimdė lėktuve, skridusiame iš Valensijos į Bukareštą

Antradienį kompanijos „Wizz Air“ lėktuve, skridusiame iš Valensijos į Bukareštą, pagimdė moteris.
„Wizz Air“ lėktuvas
„Wizz Air“ lėktuvas / BFL/Mindaugo Vaičiulio nuotr.

Kaip skelbia ispanų portalas 20minutos.es, oro linijų pranešime teigiama, kad gruodžio 17 d. iš Valensijos į Rumunijos sostinę skridusiame lėktuve, likus kelioms minutėms iki nusileidimo, viena keleivė paprašė įgulos pagalbos.

Lėktuvo pilotas nusileido į artimiausią oro uostą, kuris šiuo atveju sutapo su galutiniu kelionės tikslu. Leidimosi metu bei parkuojantis terminale, kūdikį priėmė „Wizz Air“ įgula bei tarp keleivių buvęs daktaras. Jaunąją mamytę ir naujagimį oro uoste iškart pasitiko greitoji medicinos pagalba bei nugabeno į ligoninę.

Skrydžių bendrovė priminė, kad pagal galiojančią tvarką nėštukės skrydžio metu su savimi turi turėti gydytojo pažymą, patvirtinančią, kad nėščios keleivės sveikata yra tinkama skrydžiui, bei kurioje būtų nurodytos galimos rizikos ir nėštumo trukmė.

Kai nėštumas trunka 28 savaites ar daugiau – tokią pažymą turėti privaloma. Taip pat primenama, kad tuomet, kai nėštumas trunka daugiau kaip 34 savaites, skristi negalima. 

Papildyta 20.50 val.: „Didžiuojamės savo įgula, kuri operatyviai ir profesionaliai sureagavo į situaciją, tačiau primygtinai patariame visoms mūsų besilaukiančioms keleivėms gerai įvertinti savo sveikatos būklę, nerizikuoti savo ir kūdikio gerove bei jokiu būdu neslėpti nėštumo“, – išplatintame pranešime spaudai cituojamas „Wizz Air“ komunikacijos vadovas Danielis de Carvalho.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius