-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moteris per karą prižiūrėjo dramblį galiniame kieme

Belfasto zoologijos sodas atskleidė paslaptingos moters, kuri prižiūrėjo vieną iš zoologijos sodo drambliukų per Antrąjį pasaulinį karą, tapatybę.
Drambliukas
Drambliukas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Drambliukas, vardu Sheila, buvo perkeltas iš zoologijos sodo baiminantis, kad jį gali užmušti bombarduotojai per Belfasto antskrydį 1941 metais.

Šis gyvūnas buvo vienas iš laimingųjų, daug gyvūnų buvo užmušti dėl baimės, jog jie per bombordavimą gali pabėgti, rašo Telegraph.co.uk.

23 zoologijos sodo gyvūnai buvo užmušti jiems išsilaisvinus ir užpuolus žmones – tigras, lokys, lūšis, hiena, du baltieji lokiai ir šeši vilkai.

Tuo tarpu Sheila apsigyveno raudonų plytų name, kur moteris jai suteikė prieglobstį savo galiniame kieme kelis mėnesius, kol baigėsi bombardavimas.

Moteris niekada nebuvo atpažinta, o zoologijos sodas ją vadino tiesiog dramblio angelu.

Kadangi dabar zoologijos sodas švenčia 75-uosius gyvavimo metus, buvo nuspręsta pagaliau atskleisti dramblio segėtojos tapatybę.

Zoologijos sodo vadybininkas Markas Challisas sakė: „Rūpestis, kurį suteikė mūsų paslaptingoji ponia, yra unikalus zoologijos sodo istorijos įvykis, todėl mes norėtume susipažinti su jos šeima ir tinkamai dokumentuoti šį mūsų istorijos tarspnį.“

Zoologijos sodas turi porą nespalvotų fotografijų dviejų moterų, sėdinčių ant suolelio ir stebinčių, kaip Sheila geria iš alavinio kibiro šalia namo galinių durų.

Meilė ir rūpinimasis, kurį Sheila gavo savo laikinuose namuose, jai nepakenkė, ji grįžo į zoologijos sodą, kur 1966 metais mirė nuo odos ligos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius