Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naudingi patarimai, kaip stilingai ir nebrangiai atnaujinti savo namus

Jaukių namų kūrimas – tai malonus, tačiau niekada nesibaigiantis procesas, juk ilgainiui žiūrėti į tas pačias sienas ar baldus pabosta, todėl ieškome naujų interjero sprendimų, padėsiančių būstui įkvėpti naujos gyvybės. Žinoma, kas kelis metus radikaliai pakeisti savo namų interjerą gali ne kiekvienas, tačiau nebrangios ir gerai apgalvotos interjero smulkmenos padės sukurti puikų rezultatą. Kokios naujos namų prekės turėtų atsidurti jūsų pirkinių krepšelyje, pasakoja didžiausios Lietuvoje elektroninės parduotuvės Pigu.lt specialistai.
Sofa
Sofa / 123rf.com nuotr.

Daugiau šviesos – daugiau erdvės

Prieš keletą metų labai išpopuliarėjo nedidelės kvadratūros ekonomiški būstai. Jauni žmonės mielai renkasi funkcionalias nedideles erdves, nes tokio būsto sąnaudos yra mažesnės, nereikia švaistyti laiko namų ruošos darbams ir pan. Visgi, po kurio laiko, ypač tada, jei pagausėja šeima, mažos erdvės pradeda atrodyti slegiančios. Norint, kad namai ir toliau būtų jaukūs, galima griebtis mažų gudrybių. Viena jų – naujos užuolaidos. Jei jūsų namuose ant langų kabo roletai ar žaliuzės, nuimkite juos, pakabinkite dailų karnizą ir stilingas užuolaidas, kurios jūsų namams akimirksniu suteiks jaukumo. Atminkite, kad beveik prie pat lubų pakabintos užuolaidos, kurios siekia grindis, vizualiai paaukština kambarį. Tiesa, rinkitės tik lengvo audinio užuolaidas, kurios nesulaiko šviesos ir šilumos, tai labai aktualu, jei užuolaidomis uždengiate radiatorius. O kaip su naktinėmis užuolaidomis? Išties viskas priklauso nuo jūsų gyvenamosios vietos ir kaimynystės, tarkim, jei gyvenate pirmuosiuose daugiabučio aukštuose arba prieš jūsų langus stūkso kitas pastatas, naktinės užuolaidos suteiks privatumo vakarais. Visgi, reiktų atsisakyti įmantrių formų naktinių užuolaidų su raukiniais ar kutais, nes tokio tipo lango puošmenos tinka gana didelėms erdvėms ir prabangiam interjerui.

Kita gudrybė, kuri namams suteiks daugiau šviesos, o tuo pačiu ir daugiau erdvės – papildomas apšvietimas. Tikrai nereikia lupti laidų iš sienų ir iš naujo projektuoti būsto apšvietimą, pakanka toršero, stilingos stalinės lempos. Ne tik gražu, bet ir praktiška. Nebijantys drąsesnių sprendimų, gali rinktis lempučių girliandas. Šiuo metu tikrai yra nemažai ne Kalėdoms, o interjerui skirtų girliandų, kurias galima kabinti prie užuolaidos, sudėti į didelę vazą, pakabinti virš lovos.

Shutterstock nuotr./Šviestuvas
Shutterstock nuotr./Šviestuvas

Galiausiai būtina paminėti veidrodžius. Veidrodžiai kiekvienai mažai erdvei suteikia apimties ir skaido šviesą, juos galima drąsiai kabinti vietoj paveikslo virš sofos ar miegamojo lovos, galima rinktis veidrodžių mozaiką, kuri kambariui suteiks žaismingumo. Tad, jei nesate prietaringi, būtinai pagalvokite apie galimybę įsigyti kelis papildomus veidrodžius.

Skirtingi interjero stiliai ne visada blogai

Dar visai neseniai buvo labai madinga rinktis minkštų baldų komplektus, kurie namams suteikdavo vientisą stilių, tačiau vientisumas ne visada reiškia vienodumą. Paskutiniu metu garsiausi baldų dizaineriai siūlo maišyti spalvas ir tekstūras, ieškoti netradicinių interjero sprendimų, pavyzdžiui, nusidėvėjusius fotelius pakeisti moderniu padidintu pufu, ant kurio patogu sėdėti keliems žmonėms, arba urbanistinio stiliaus krėslu, kuris žavi netradicinėmis formomis. Tikrai nebūtina laisvalaikio leisti ant senų baldų ir laukti, kol pavyks susitaupyti reikiamą pinigų sumą naujam baldų komplektui. Žinoma, nusprendus sukurti tokį modernų interjerą reiktų atminti keletą taisyklių. Naujos namų interjero prekės sukurs tikrą chaosą, jei jų spalvos ar atspalviai tarpusavyje nedraugaus, pavyzdžiui, žalia sofa, ryškiai rožinis fotelis ir oranžinis pufas atrodys ne itin stilingai, tačiau žalia sofa, geltonas ar turkio mėlynumo fotelis atrodys labai žaviai. Kalbant apie spalvas, reiktų atminti ir dar vieną taisyklę – trys ryškios spalvos ir ne daugiau. Kuo daugiau spalvų, tuo didesnis kičas.

O štai ramių spalvų interjerą pagyvins tokios namų interjero prekės kaip ryškiaspalvės dekoratyvinės pagalvėlės, pledas ant sofos, kilimas, netradicinės spalvos kavos stalelis ir pan.

Neskaidykite mažos erdvės

Suskaityta maža erdvė atrodo dar mažesnė, todėl labai svarbu išlaikyti vientisumą, pavyzdžiui, pakeiskite miegamojo patalynę ar lovos užtiesalą tokia spalva, kuri derėtų prie sienų ir baldų. Jaukumo patalpai suteiks mielos smulkmenos – pagalvėlės, žvakės, ilgo plauko kilimėlis prie lovos, tačiau viskas turi tarpusavyje derėti ir kurti harmoningą aplinką. Toks kambarys atrodys ir tvarkingas, ir didesnis nei yra iš tiesų.

Vida Press nuotr./Šviesus miegamasis
Vida Press nuotr./Šviesus miegamasis

Derinimas atima laiko

Namų interjero prekės džiugina savo plačiu asortimentu, o tuo pačiu ir glumina, kai reikia išsirinkti naują baldą, dekoro elementą ar pan. Tad nereiktų per daug skubėti, nebijokite į baldų parduotuvę atsinešti tapetų spalvos pavyzdžio, baldų audinio pavyzdžio, prie minkštų baldų visada būna prisegtas audinio lopinėlis, tad pasinaudokite juo. Galiausiai gerai apgalvokite, kur statysite naujai įsigytą daiktą, ar jis netrukdys laisvai judėti po kambarį, atidaryti kambario duris ar komodos stalčius. Tuo atveju, jei nuspręsite savo namų interjerą pagyvinti mielomis smulkmenomis, senąsias vertėtų gerai peržiūrėti ir nereikalingų daiktų atsikratyti, nes per daug apkrauti namai atrodo neskoningai ir nelabai tvarkingai. Taigi, taisyklė, kad mažiau visada yra daugiau, nėra laužta iš piršto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius