Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja „Pravda“: seksas – tik Adomo ir Ievos kūrinio koveris

Nemokamas žurnalas „Pravda“ spalį svarsto, kas yra kopija, idėjos vagystė, ar egzistuoja originalumas, kiek kainuoja autentiškumas, o mėnesio temą apibendrina numerio pavadinimas „Copy Paste“.
Žurnalas „Pravda“
Žurnalas „Pravda“ / Žurnalo viršelis
Temos: 1 Seksas

„Jei kas vis dar pasiryžęs žūti dėl originalumo, tegul pirma nustoja mylėtis. Juk seksas (geras ar blogas, koks jis bebūtų) yra tik Adomo ir Ievos po obelimi sudainuoto kūrinio koveris. Tarsi toks pat, bet iš tikrųjų visiškai kitas“, – numerį apie kopijavimą pradeda Kristupo Saboliaus žodžiai jo paties komentare mėnesio tema.

Tame pačiame numeryje teatro režisierė Dalia Ibelhauptaitė viešai piktinasi vagiamomis idėjomis, tačiau iškelia mintį, kad būti kopijuojam, reiškia būti lyderiu. Kino režisierius Ignas Miškinis mano, kad kine išlikti originaliam nėra labai paprasta, tačiau sukurti identišką produktą absoliučiai neįmanoma.

Tarptautinio teatro festivalio „Sirenos“ svečias iš Suomijos Kristianas Smedsas netiki, kad originalumas egzistuoja. Pasak jo, menas yra tiesiog ilga per amžius trunkanti skirtingų žmonių skirtingų veiksmų grandinė.

Lietuviško dizaino ir daiktų kūrėjas Mantas Lesauskas kopijavime nemato didelės bėdos: „Jei pakeli galvą ir žiūri į tai ne tik pasauliniame kontekste, bet ir į laiko perspektyvą – copy paste yra geras dalykas. Aišku, jei yra sklaida. Mano suvokimu, jis ugdo progresą.“

Be kitų asmenybių svarstymų kopijavimo tema, taip pat naujausiame numeryje pristatoma pirmoji autorinė „Pravdos“ mados fotosesija, interviu su tik ką MTV statulėlę bei solinį albumą išleidusiu muzikantu Leonu Somovu, reportažas iš Paryžiaus mados virtuvės apie idėjų vagystės, mėnesio aktualijų kultūroje recenzijos ir dar daug kitų dalykų.

Nesubrendęs menininkas imituoja, patyręs vagia – sako išmintis. Kas su tuo sutinka, o kas kritikuoja, skaityk spalio mėnesio numeryje.

Parsisiųsk „Copy Paste“ numerį dabar iš http://www.sendspace.com/pro/dl/gpmoeq

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius