Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naująją Zelandiją netikėtai apėmė šalčių banga

Naujosios Zelandijos miestuose Velingtone ir Oklande pirmadienį prisnigo pirmąkart per kelis dešimtmečius, o nuo Antarktidos atslinkusi šalčio banga, privertė uždaryti kai kuriuos kelius, nutraukė elektros tiekimą ir paralyžiavo gyvenimą didelėje šalies dalyje.
Šaltis Naujojoje Zelandijoje
Šaltis Naujojoje Zelandijoje / Nuotr. iš „YouTube“

Sostinės Velingtono priemiesčių, įsikūrusių kalvų šlaituose, gyventojai buvo perspėti pasiruošti didžiausiam snygiui Šiaurinėje saloje per pastarąjį pusšimtį metų.

„Žmonės turi ruoštis blogiausiam – pasirūpinti tam atvejui, jeigu negalėtų išvykti iš namų, liktų be elektros ir kitų patogumų“, – sakė Velingtono civilinės saugos tarnybos vadovas Rianas Van Schalkwykas.

Meteorologijos tarnybos „WeatherWatch“ vadovas Philipas Duncanas nurodė, jog Naujosios Zelandijos didžiausiame mieste Oklande prisnigo daugiausiai nuo praeito amžiaus 8-ojo dešimtmečio, tačiau didžiąją sniego dalį vėliau nuplovė smarki liūtis.

Blogiausia padėtis susiklostė Pietinėje saloje, kuri, nors ir labiau pratusi prie pūgų, tačiau sunkiai dorojosi su šiuo metu užklupusiais atšiauriais orais, kurie, kaip prognozuojama, išsilaikys didžiąją dalį savaitės.

Pirmadienio rytą buvo uždaryti oro uostai Kraistčerče, Danidine ir kurortiniame Kvinstauno miestelyje, kuriame, kaip praneša valstybinė meteorologijos tarnyba „MetService“, užfiksuota iki minus 4 laipsnių Celsijaus.

Pagrindiniai keliai į Kvinstauną taip pat buvo uždaryti, todėl šis Pietų salos slidinėjimo kurortas liko atskirtas nuo pasaulio. Kaip praneša Naujosios Zelandijos transporto valdyba, šalyje tapo neišvažiuojamais daugiau nei 12 pagrindinių kelių.

Tūkstančiai namų Velingtone, Kraistčerče ir į šiaurę nuo Oklando esančiame Koromandelo pusiasalyje liko be elektros, o Pietų saloje uždaryta daug mokyklų.

Kaip praneša „MetService“, ateinančiomis dienomis Naujojoje Zelandijoje orai išliks atšiaurūs.

VIDEO: Land of the long white blanket

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius