-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas atradimas turėtų nuraminti odontologo grąžto bijančius pacientus

Pacientai, kuriuos visada gąsdino odontologo grąžto leidžiamas garsas, galės atsipūsti – Londono mokslininkai pirmadienį pranešė apie naują išrastą begarsio gręžimo prietaisą.
Sveikatos apsaugos specialistai perspėja, kad  Lietuvoje medicinos paslaugų kaina atitinka kokybę, o ES nepriklausančiose šalyse siūlomas pigus gydymas gali būti pavojingas.
Sveikatos apsaugos specialistai perspėja, kad Lietuvoje medicinos paslaugų kaina atitinka kokybę, o ES nepriklausančiose šalyse siūlomas pigus gydymas gali būti pavojingas. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 1 Grąžtas

Mokslininkai pranešė sukūrę prietaisą, kuris ne tik nuslopins grąžto garsą, bet leis pacientams klausytis jų pasirinktos muzikos.

Prietaisas turi mikrofoną ir mikroschemą, kuri išanalizuoja ateinančio garso bangą ir ją panaikina atvirkštine banga – nepageidaujamas garsas išnyksta.

Pacientas prie to įtaiso gali prisijungti savo MP3 grotuvą ir ausines, bet girdėti, ką savo gydytojas.

„Daugelis žmonių atidėlioja vizitą pas dantų gydytoją dėl tų nemalonių pojūčių, kuriuos sukelia grąžtas“, – sakė Londono King's koledžo profesorius Brianas Millaras.

„Tačiau šis įtaisas gali padėti užmiršti grąžto baimę“, – sakė jis.

Dar viena patraukli šio įtaiso savybė yra ta, kad dantų gydytojams jo kaina bus lengvai prieinama, ir bet kuris MP3 grotuvą turintis pacientas galės juo naudotis, be jokių papildomų išlaidų.

Atradimą padarę King's koledžo, Brunelio ir Londono Saut Banko universitetų mokslininkai ieško finansavimo tolesniam projekto vystymui.

„Dabar mums reikia investuotojo, kad galėtumėme toliau vystyti produktą, kad galėtumėme juo aprūpinti kuo daugiau odontologų kabinetų ir padėti žmonėms atsikratyti baimės juose lankytis“, – sakė Millaras.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius