-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujojo Bondiados filmo proga Britanija išleido 7 kg auksinę monetą

Britanijos karališkoji monetų kalykla pirmadienį pademonstravo septynių kilogramų auksinę monetą, kurios nominali vertė yra didžiausia per šios įstaigos 1 100 metų istoriją.
Džeimso Bondo moneta
Džeimso Bondo moneta / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujoji moneta yra išleista naujausio filmo apie slaptąjį agentą Džeimsą Bondą artėjančio pasirodymo proga.

Moneta, kurios buvo nukaldintas vienintelis egzempliorius, skirta paminėti Bondiados 25-osios dalies „No Time To Die“ išleidimą ateinantį mėnesi. Jos nominali vertė – 7 000 svarų (apie 8 000 tūkst eurų).

185 mm skersmens moneta taip pat yra didžiausia, kada nors išleista Karališkosios monetų kalyklos, Jungtinės Karalystės oficialios pinigų leidėjos.

Ant monetos pavaizduotas išgalvoto garsiausio britų šnipo mėgstamas automobilis „Aston Martin DB5“ su registracijos numeriu BMT 216A, matomas tarsi žvelgiant pro ginklo vamzdį.

Ši moneta yra dalis kolekcijos, sudarytos iš kelių rūšių monetų ir metalo luitelių.

„No Time To Die“ premjera Londone įvyks vėliau šį mėnesį.

Kolekciją sudaro auksinės monetos, sveriančios 2 kg, 1 kg ir penkias unicijas (142 gramus), kurių nominalas – nuo 10 iki 2 000 svarų. Taip pat išleidžiamos kelios sidabro ir kitokios monetos.

Pinigų kalykla neatskleidė, kokia yra 7 kg aukso monetos kaina, bet rekomenduojama 2 kg monetos mažmeninė kaina yra net 129 990 svarų (149 220 eurų) .

Tuo metu ant šios kolekcijos aukso ir sidabro luitelių išgraviruoti visų 25 oficialių filmų apie Džeimsą Bondą pavadinimai.

„Ši dizaino serija sutelkta į filmų apie Bondą įsimintiną įvaizdį“, – sakoma dizainerių Christiano Davieso ir Matto Dento pranešime.

„Rasti pusiausvyrą tarp dizaino detalių ir to, kas gali būti pasiekta gamybos, buvo iššūkis – ypač DB5 rato įmantrių stipinų atveju“, – pridūrė jie.

Naujasis filmas pasaulio kino teatrus turėtų pasiekti balandžio pradžioje. Jame vaizduojama, kaip Džeimsą Bondą, baigusį karjerą ir gyvenantį Jamaikoje, į naujus nuotykius įtraukia jo senas draugas CŽV agentas Feliksas Leiteris.

Manoma, kad ši juosta bus paskutinis kartas, kai agentą 007 suvaidino aktorius Danielis Craigas, pasirodęs keturiuose ankstesniuose filmuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius