Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujojoje Zelandijoje moksleivis teisme apgynė savo teisę nešioti ilgus plaukus

Naujojoje Zelandijoje vienas moksleivis penktadienį apgynė savo teisę nešioti ilgus plaukus, kai šalies Aukštasis Teismas išnagrinėjo šią neįprastą bylą ir išsprendė ją paauglio naudai.
Lucanas Battisonas
Lucanas Battisonas

16-metis Lucanas Battisonas kreipėsi į advokatus, kai praeitą mėnesį buvo nušalintas nuo pamokų Heistingso mieste esančiame Šv.Jono koledže, nes atsisakė nusikirpti savo garbanotų plaukų kupetą.

Katalikiška mokykla aiškino, kad L.Battisonas nesilaikė vidaus tvarkos taisyklės, jos moksleivių berniukų plaukai turi „nesiekti apykaklės ir nedengti akių“

Ta katalikiška mokykla aiškino, kad L.Battisonas nesilaikė vidaus tvarkos taisyklės, jos moksleivių berniukų plaukai turi „nesiekti apykaklės ir nedengti akių“, taip pat nesutiko su kompromisiniu pasiūlymu susisukti kuodą.

Per Aukštojo Teismo posėdį L.Battisono advokatas Jolas Batesas sakė, kad jo klientas gina savo teises, lygindamas jį su JAV pilietinių teisių aktyvistu Martinu Lutheriu Kingu ir XX amžiaus pradžios sufražistėmis, laimėjusiomis moterims teisę balsuoti.

Ši byla pateko į Naujosios Zelandijos žiniasklaidos pirmuosius puslapius ir išprovokavo ugningus debatus socialiniuose tinkluose. Kai kurie kaltino mokyklą per griežtu elgesiu, o kiti sakė, kad L.Battisonas turėtų laikytis taisyklių.

Teisėjas Davidas Collinsas penktadienį paskelbtoje nutartyje palaikė paauglio argumentus, sakydamas, kad mokyklos politiką dėl šukuosenų galima laisvai interpretuoti, o atsisakymas apsikirpti nebuvo pakankamas pagrindas nušalinimui nuo pamokų.

„(Mokyklos) vadovai turi užtikrinti, kad griežtos drausminės priemonės būtų taikomos tik išties sunkiais atvejais“, – sakoma nutartyje.

Mokyklos pranešime sakoma, kad administracija „savaime suprantama, nusivylusi“ tokiu sprendimu, tačiau nenurodė, ar teiks apeliaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius