Dabar populiaru
Publikuota: 2012 spalio 8d. 11:41

Naujos lašinių ir česnakų užtepėlės recepto autorius – buvęs Lietuvos policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius

Vytautas Grigaravicius su ginklu
TV3 nuotr. / Vytautas Grigaravicius su ginklu

Užsukantieji į „Riamona“ firminę parduotuvę Alytuje jau pastebėjo naują gaminį – lašinių ir česnakų užtepėlę. „Sveikas, skanus ir sotus užkandis“, – taip ją įvertino pirmieji valgytojai. Jie liko dar labiau sužavėti išgirdę, kad užtepėlės recepto autorius – gerai žinomas alytiškis, buvęs Lietuvos policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius.

„Ką mėgstu, tą mėgstu – dažnai eksperimentuoju virtuvėje. Ir šį, ir kitus užkandžius, kuriais šeima mėgaujasi ne pirmus metus, kūriau pats. Lašiniai yra vienas mano mėgstamiausių produktų. Dažnai jų nusiperku, bet šviežią skonį sunku ilgai išlaikyti. Kad taip greitai nesudžiūtų, sūdytus lašinius bandžiau laikyti stiklainyje, šaldiklyje. Pamėginau sumalti, nepagailėti česnako. Taip radosi puiki užtepėlė“, – naujo pagardo atsiradimą mena Vytautas.

Pašnekovas sako apie lašinių ir česnakų naudą žmogaus organizmui ne kartą diskutavęs su Kauno medikais, kurie bendrauja su kolegomis iš Šveicarijos. Šie savo pacientams galvos smegenų kraujagyslių profilaktikai rekomenduoja kasdien suvalgyti riekelę duonos su česnakais ir lašinukais. Česnakai turėtų sudaryti vieną dešimtąją lašinukų kiekio.

Užtepėlė V.Grigaravičiaus nurodymu gaminama tik iš sūdytų ir kietų nugarinės lašinių.

„Bandžiau ir iš šonelio, bet nepasiteisino. Maliau per smulkiausią tinklelį – ne tas. Geriausiai iš nugaros lašinių ir stambiai sumalant. Tokią užtepėlę pasigardžiuodama valgo visa šeima, taip pat ir vaikaičiai“, – sako V.Grigaravičius.

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Žiemos olimpinės žaidynės

Parašykite atsiliepimą apie 15min