Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Neįtikėtina saldumynų su vabzdžiais sėkmė

Fosilija
BBC nuotr. / Fosilija
Šaltinis: 15min
0
A A

Šokoladas, ledinukai, traškučiai ir skorpionai, vikšrai, svirpliai... Atrodytų, derinukas ne pats geriausias, tačiau, skeptikų nuostabai, amerikiečių sumanytas vabzdžių ir saldumynų derinys sulaukė neįtikėtinos sėkmės, nors iš pirmo žvilgsnio nuo tokio skanėsto apetitas gali dingti net didžiausiam saldumynų mėgėjui.

Čiulpiami saldainiai su sliekais, šokoladu glaistyti skorpionai, gardžiosios skruzdėlės, drugelių ledinukai ir obuoliai, glaistyti karamele ir vikšrais. Tokius derinius sugalvojo JAV, Kalifornijoje, įsikūrę saldainių kūrėjai, pasivadinę „Hotlix“.

Savo neįtikėtinais produktais smalsumą ir pasišlykštėjimą amerikiečiai tėvynainiams kelia jau 25 metus. „Pirmasis mūsų saldainis su vabalu buvo tekilos skonio ledinukas ant pagaliuko su kirmėle viduje.  Jį sukūrėme 1982-aisiais“, – Telegraph.co.uk pasakojo „Hotlix“ vadybininkė Katy Mitchell.

Jos teigimu, vos pasirodęs keistasis gardėsis sulaukė stulbinamos sėkmės. „Nežinojome, kaip ilgai žmonėms patiks tokie dalykai. Praėjo 25 metai, o mes ne tik turime daugybę klientų, bet ir išplaukėme į tarptautinę rinką“, – džiaugėsi ji.

Keistoji įdėja apie vabalų ir saldumynų mišinį į galvą šovė dabar 70-ies sulaukusiam „Hotlix“ savininkui Larry Petermanui. Jo pasiūlymu kompanija prekiauja ne tik ledinukais su vabzdžiais, bet ir glaistytais šokoladu, citrinų bei apelsinų skonio svirpliais, valgomais gintaro inkliuzais ir aštraus skonio lervomis.

„Larry turi vadinamąją kirmėlių fermą, kur augina visus vabzdžius saldainiams, – pasakojo K.Mitchell. – Mūsų naujausias išradimas – šokoladinis skorpionas, kuris kaipmat tapo labai populiarus.“

„Hotlix“ atstovė skubėjo patikinti, kad visi saldainiai iš tikrųjų valgomi. „Gauname daugybę klausimų, ar juos iš tiesų galima valgyti. Tikrai galima, net skorpionus. Daugelis mano, kad skorpionai nuodingi, bet po mirties jie nebegali pakenkti. Vabzdžiai apdorojami prieš dedant į saldainius, pavyzdžiui, skorpionams pašalinamas geluonis“, – aiškino ji.

Pasak saldainių gamintojų atstovės, vabzdžiai iš tiesų yra paprasčiausi baltymai. Vabzdžiai fermoje šeriami avižų kruopomis, obuolių ir bananų žievelėmis, tad, kūrėjų teigimu, saldumynų įdaru tampa tik „švarūs vabalai, pilni maistingų medžiagų“.

Neįtikėtinų saldumynų nuotraukų pažiūrėti galite čia.

Beje, L.Petermanas kruopščiai saugo paslaptį, kaip gaminami tokie gardėsiai. „Savininkas neatskleidžia, kas tiksliai daroma su vabzdžiais prieš juos dedant į saldumynus, nes per mūsų gyvavimo metus buvo daugybė mėginimų procesą kopijuoti“, – pridūrė K.Mitchell.

Saldainiais amerikiečiai prekiauja internetu čia.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie 15min