Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Facebook“ vartotojai pildo paskutine vėžio stadija sergančios moters norus

Nuo paskutinės vėžio stadijos kenčianti dviejų vaikų mama žiniasklaidai atskleidė, kaip socialiniame tinkle „Facebook“ sukurtas puslapis padeda jai išgyventi paskutines likusias gyvenimo dienas.
Paskutine vėžio stadija serganti Melanie Swan Horton sudarė savo norų sąrašą, kurį jos draugai paskelbė internete.
Paskutine vėžio stadija serganti Melanie Swan Horton sudarė savo norų sąrašą, kurį jos draugai paskelbė internete. / „Facebook“ nuotr.
Temos: 1 Facebook

Sužinojusi savo diagnozę 47-erių Melanie Swan Horton nusprendė sudaryti sąrašą dalykų, kuriuos ji norėtų padaryti iki savo mirties. Moters draugai šį sąrašą nusprendė paskelbti „Facebook“ tinkle, praneša „The Dailymail“.

„Sąrašą aš sudariau vien tam, kad turėčiau kur sutelkti mintis po to, kai gydytojai pasakė, jog man liko gyventi daugiausia 6 mėnesiai. Niekada nesitikėjau, kad mano draugai šį norų sąrašą paskelbs internete, tačiau esu be galo laiminga, kad jie tai padarė. Mano draugų, bendradarbių ir visiškai nepažįstamų žmonių gerumas ir dosnumas sugrąžino man tikėjimą pasauliu. Tai tiesiog nepaprasta“, – įspūdžiais dalijasi dviejų vaikų motina.

Anksčiau labdaros srityje dirbusi Melanie Horton savo diagnozę sužinojo prieš dvejus metus, moteriai buvo diagnozuotas žarnyno vėžys. Šių metų liepos mėnesį gydytojai jai pranešė gniuždančią žinią – vėžys nepagydomas.

Anksčiau labdaros srityje dirbusi Melanie Horton savo diagnozę sužinojo prieš dvejus metus, moteriai buvo diagnozuotas žarnyno vėžys. Šių metų liepos mėnesį gydytojai jai pranešė gniuždančią žinią – vėžys nepagydomas.

Išgirdusi savo mirties nuosprendį Melanie sudarė savo paskutinių norų sąrašą, kurį jos draugai paskelbė internete. Jų visų nuostabai, Melanie norų sąrašas, kuris buvo paskelbtas praėjusį mėnesį, sulaukė nepaprastai didelio dėmesio. Nepažįstamų ir nepaprastai gerų žmonių dėka Melanie jau išpildė pusė šiame sąraše įrašytų norų.

Vis dėlto didžiausią staigmeną paskutine vėžio stadija sergančiai moteriai padarė jos draugai, suorganizavę jai pasivažinėjimą limuzinu gimtadienio proga.

„Negalėjau patikėti tokia dovana, mano svajonė išsipildė. Bent vienai nakčiai aš visiškai pamiršau, kad sergu vėžiu ir puikiai praleidau laiką su savo dukromis ir draugais, jautėmės lyg būtume įžymybės“, – prisimena Melanie.

24-erių dvynes dukras auginanti M.Horton tikisi, kad jai pavyks išpildyti visus savo norus, tačiau jos sveikata vis labiau blogėja.

„Neseniai atlikti kraujo tyrimai parodė, kad vis blogėja mano kepenų funkcionalumas, tačiau aš esu užsibrėžusi tikslą gyventi tol, kol galiu. Galbūt man ir nebedaug liko, tačiau likusį gyvenimą aš noriu praleisti smagiai. Būna dienų, kai susimąstau apie mirtį, ji man kelia siaubą, tačiau tuomet sužinau, kad atsirado dar vienas žmogus, kuris norėtų padėti įgyvendinti mano svajones, ir aš vėl pasijuntu stipresnė“, – apie sunkius savo išgyvenimus pasakojo M.Horton.

Melanie labiausiai nori, kad visuomenė būtų labiau informuota apie žarnyno vėžį, galbūt žinojimas ir ankstyva pagalba jiems išgelbėtų gyvybes. M.Horton tikinimu, svarbiausia laiku pastebėti ligą ir nepraleisti pro akis ankstyvų ligos simptomų.

Pačios Melanie liga jai buvo diagnozuota per vėlai, mat į ankstyvuosius simptomus ji nekreipė dėmesio. Dėl staiga nukritusio svorio ir nuolatinio nuovargio ji apkaltino naują dietą ir padidėjusį sporto krūvį.

„Ironiška, tačiau tuo metu jaučiausi kaip niekad puikiai, buvau lieknesnė, jaučiausi sveikesnė ir buvau labai laiminga, kad pavyko atsikratyti antsvorio. Dėl visų pasirodžiusių simptomų apkaltinau dietą ir didelį sporto krūvį. Nesistebėjau, kad taip greitai netenku svorio ir kad nuolat jaučiuosi pavargusi, juk kasdien vaikščiodavau į sporto salę. Į daktarus kreipiausi tik tuomet, kai pasituštinusi tualete pamačiau kraują“, – prisimena M.Horton.

Jau nuo pat pradžių jai buvo paskirta chemoterapija, kad aptiktas auglys būtų sumažintas, vėliau Melanie buvo paskirta operacija, kurios metu gydytojai pastebėjo, kad vėžys išplito ir į kepenis. Melanie nepadėjo joks gydytojų siūlytas gydymas, vėžys nepaliaujamai plito po visus moters organus, galiausiai ją gydę daktarai nuleido rankas.

„Nuo chemoterapijos mano būklė tik dar labiau blogėjo. Gydytojai man paaiškino, kad jau nebeverta stengtis ir pasakė, kad gyvensiu daugiausia šešis mėnesius, – prisimena Melanie. – Iš pradžių ši žinia mane pribloškė, bet vėliau aš supratau – nors vėžys ir atima iš manęs gyvenimą, aš privalau stengtis bent jau paskutines savo dienas nugyventi taip, kad mano dukros prisimintų laimingą savo mamą.“

Melanie Horton paskutinių norų sąrašas:

Apsilankyti muzikos festivalyje (atlikta)

Išmokti šokti salsą (atlikta)

Pasižiūrėti baletą

Paskraidyti karšto oro balionu

Aplankyti Kipre gyvenančius tėvus (atlikta)

Pasižiūrėti Purvinus šokius (atlikta)

Pasivažinėti limuzinu gurkšnojant šampaną (atlikta)

Pasipuošus gražia suknele nueiti į balių

Apsilankyti laukiniame Afrikos safaryje

Paplaukioti kruiziniu laivu

Apsipirkti su profesionaliu dizaineriu

Pasižiūrėti Londone rengiamą „West End“ šou (netrukus bus atlikta)

Pasimėgauti SPA malonumais su dukromis

Pavakarieniauti prabangiame restorane (atlikta)

Užsiimti buriavimu

Nusifotografuoti su savo dukromis (atlikta)

Didinti žmonių supratimą apie žarnyno vėžį (atlikta)

Melanie norų sąrašą rasite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius