Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nigerijos pilietis kokainą gabeno keptuose viščiukuose

Nigerijos policija aptiko neįprastą radinį – keptus viščiukus, kimštus kokainu, kurių vertė 150 000 dolerių (412 155 litų).
Vištos
Nigerijos mechaniko planas žlugo: vištose gabenti narkotikai neliko nepastebėti policijos pareigūnų. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Nigerija Kokainas

Brazilijoje šešerius metus galą su galu bandęs sudurti Nigerijos mechanikas tikėjosi, kad pardavęs narkotikus galės užsitikrinti prabangų gyvenimą gimtojoje šalyje.

„Jam tai buvo lyg pensijos planas”, – teigė nacionalinės narkotikų teisėsaugos institucijos atstovas Mitchellas Ofoyeju.

Kaltinamasis, pas kurį rasta 2,6 kg kokaino, buvo areštuotas Lagoso oro uoste, į kurį jis atvyko iš San Paulo. Kokainas buvo suvyniotas į kiaušinio formos auksinės folijos paketus ir sukištas į keptus viščiukus, rašo news.yahoo.com.

Nigerija yra pagrindinė tranzito valstybė, per kurią iš Lotynų Amerikos į Europą ir JAV patenka narkotikai, tačiau pastaruoju metu užtikrinamas geresnis saugumas neleidžia didesnei daliai narkotikų patekti į šalį.

Po to, kai 2009 metais Nigerijos pilietis virš Detroito ketino susprogdinti keleivinį lėktuvą, Nigerija pradėjo įrenginėti oro uosto skaitytuvus ir vesti specialius apmokymus darbuotojams. 

M. Ofoyeju teigia, kad skaitytuvų dėka praėjusiais metais aptikta 100 kartų daugiau narkotikų vežėjų; be kitų narkotikų rūšių, konfiskuota 410 kg kokaino.

Narkotikus nusikaltėliai gabena po lagamino pamušalu, moteriškuose perukuose, sukištus į apatinius, mobiliųjų telefonų įkroviklius ir net stetoskopus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius