Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Niujorkietis menininkas nutapė Kristaus prisikėlimo sceną savo krauju

Daug menininkų teigia, kad į savo kūrinius įdeda savo kraujo, prakaito ir ašarų perkeltine prasme, tačiau niujorkietis Vincentas Castiglia iš tikrųjų tapo krauju.
Grožio profesionalo teptukai
Teptukai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Kraujas Niujorkas

Visą spalio mėnesį parodoje Manhetene eksponuojama šio menininko paroda „Prisikėlimas“.

Parodoje eksponuojami per 10 metų nutapyti paveikslai, visuose jų yra paties V. Castiglia kraujo.

V. Castiglia teigia neįprastą tapybos būdą pasirinkęs, nes ieškojęs intymesnio ryšio su tapomais paveikslais. Žmogaus kraujyje yra geležies oksido, pigmento, naudojamo ir tradiciniuose dažuose, natūraliai jis randamas geležies rūdoje ir rūdyse.

Praeityje menininko paveikslai susilaukė labai teigiamos visuomenės reakcijos, tačiau V. Castiglia neatmeta galimybės, kad kai kam jo darbai gali pasirodyti baisūs ir beprasmiški, rašo news.yahoo.com.

„Mano atsakymas jiems būtų: žiūrėkite į pačią paveikslo esmę, kuri nustelbia tai, kokia medžiaga jis nutapytas. Beprasmiški kūriniai neturi turinio“, – aiškino V. Castiglia, papasakojęs apie paveikslų tapymo procesą. Iš pradžių menininkas pieštuku ar grafitu nusipaišo eskizą ir pasiima tik tiek savo kraujo, kiek reikia.

Tada, naudodamasis įvairiais teptukais, jis tapo siurrealistinius vaizdus, raudona spalva išryškina tam tikras irstančias žmogaus kūno dalis. Nutapyti didelį, detalų paveikslą gali užtrukti ilgiau nei tris mėnesius. V. Castigilia paveikslai kainuoja nuo 950 iki 26000 JAV dolerių.

V. Castiglia teigia, kad paroda „Prisikėlimas“ norėjo parodyti gyvenimo trumpalaikiškumą ir harmoniją tarp gyvenimo ir mirties. Pavyzdžiui, paveiksle „Maitinimas“ vaizduojama pūvančiomis kojomis moteris, sėdinti invalido vežimėlyje ir žindanti kūdikį. V. Castiglia šį paveikslą interpretuoja kaip gyvenimo trapumo, vilties ir tikslo ekspresiją.

V. Castiglia kūriniai ne vien eksponuojami parodose JAV ir Europoje. Vienas menininko paveikslas panaudotas 2010 metų filmo „Savage County“ reklaminiame plakate, tais pačiais metais tik kitus paveikslus, kurdami albumo „Eparistera Daimones“ viršelį, panaudojo šveicarų sunkiojo metalo grupė „Triptykon“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius