-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Niujorko aukcione prancūzų impresionisto Matisse'o skulptūra parduota už rekordinę sumą

Menininko Henri Matisse'o kurta didelė bronzinė skulptūra, vaizduojanti moterį iš nugaros, trečiadienį buvo parduota už beveik 49 mln. JAV dolerių viename Niujorko aukcione ir nustatė naują prancūzų impresionistų darbų rekordą.
Menininko Henri Matisseo sukurta skulptūra
Menininko Henri Matisse'o kurta skulptūra / AFP/„Scanpix“ nuotr.

189 centimetrų aukščio skulptūra „Nugara IV“ („Nu de dos, 4 etat“) sulaukė didelio populiarumo aukcionų namuose „Christie's“ vykusiame renginyje.

Ji buvo parduota kitą dieną po to, kai plaktuko dūžis aukcionų namuose „Sotheby's“ paskelbė italų menininko Amedeo Modigliani nutapyto paveikslo pardavimą už rekordinę 69 mln. dolerių (169,8 mln. litų) sumą.

Prognozuota, kad H.Matisse'o kūrinys bus parduotas už 25–35 mln. dolerių, tačiau įsiplieskus kainos siūlytojų karui skulptūros kaina pakilo iki 48 802 500 dolerių (120,1 mln. litų).

„Christie's“ šį aukcioną vadino nepaprastu.

„Christie's“ aukcione rekordine suma taip pat buvo įvertintas ispanų tapytojo Juano Griso kubizmo stiliaus drobė „Smuikas ir gitara“ („Violon et guitare“), parduotas už 28,6 mln. dolerių (70,4 mln. litų), nors tikėtasi, kad už jį bus sumokėta 18–25 mln. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius