-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nobelio taikos premijos laureatas iš Indijos pradėjo žygį už išnaudojamus vaikus

Indijos Nobelio taikos premijos laureatas Kailashas Satyarthi pirmadienį pradėjo žygį per visą šalį, kuriuo siekia priversti valdžią pažaboti paplitusį seksualinį vaikų išnaudojimą ir prekybą jais.
Kailashas Satyarthi
Kailashas Satyarthi / „Scanpix“ nuotr.

K.Satyarthi ir dešimtys jo šalininkų į „Indijos žygį“ leidosi Kanjakumarėje – labiausiai į pietus nutolusiame šalies taške. Jis tikisi, kad įvairiais žygio į Delį etapais dalyvaus milijonas žmonių.

„Jei mūsų vaikai nėra saugūs Indijoje, jei mūsų vaikai nėra saugūs mokyklose, tuomet mes tai turime pakeisti“, – televizijai NDTV sakė 63 metų K.Satyarthi.

„Negalime tiesiog laukti ir stebėti. Negalima būti tyliu žiūrovu“, – sakė K.Satyarthi, kuris vaikų seksualinį išnaudojimą pavadino „augančia grėsme, augančia epidemija“.

Žygis baigsis Delyje spalio 16 dieną, K.Satyarthi ir jo šalininkams perėjus visas 29 valstijas ir septynias sąjungines teritorijas – sukorus iš viso 11 tūkst. kilometrų.

2016 metais Indijoje prekybos žmonėmis aukomis tapo daugiau kaip 9 tūkst. vaikų – beveik 25 proc. daugiau nei ankstesniais metais, nurodo Moterų ir vaikų ministerija.

2015 metais išžaginimų ir seksualinio priekabiavimo aukomis tapo maždaug 14 tūkst. vaikų, rodo Nacionalinio duomenų apie nusikaltimus biuro informacija.

Tačiau šie skaičiai gali būti tik ledkalnio viršūnė: ekspertai sako, kad vyriausybė pateikia per mažus skaičius šaliai, kurioje tokius nusikaltimus dengia tylos skraistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius